Metro-portal.hr

objavljeno 14.10.2015. 23:01:00
LOOL

Seksualni odgoj na švedski način

Većina starijih čitatelja sjetit će se švedskih "akcijskih" filmova koji su bili prvi soft pornići u kinima, a sad da vidimo što o seksu govore djeci ...

Pišonja i ribica veselo plešu :)
Pišonja i ribica veselo plešu :) (Screenshot YouTube)

Seksualni odgoj tema je o kojoj se uvijek lome koplja, a kako znamo da su Skandinavci napredni po tom pitanju, nije na odmet znati kako, primjerice, Šveđani odgajaju svoju djecu.

Oni to rade - na dječjem TV kanalu Barnkanalen, na primjer, pa su nakon animiranog video spota s genitalijama koje veselo plešu, prikazanog početkom godine, najavili novi spot, ovog puta s raspjevanim tamponima koji kreće sutra.

Menstrualna pjesma ima za cilj educirati djecu o menstruaciji kao i destigmatizirati ovu temu.

Jedan od voditelja kanala pjeva s tinejdžerima povlačeći uže na tamponima koji počinju plesati poput marioneta, da bi potom uronili u čašu s crveno obojenom vodom.

Prvi stih pjesme, slobodno preveden, zvuči ovako:

"To je nešto što se povremeno događa djevojčicama, a one ne vole o tome govoriti, možda zato što se srame. Ne žele da znamo ništa o tome, ali mi ipak znamo, jer je to nešto sasvim normalno. Samo moramo biti malo pažljiviji prema njima i pokazati strpljenje. Jer to je samo malo krvi".

Refren je još eksplicitniji:

"Menstruacija, menstruacija, hura za menstruaciju! Tijelo radi kao podmazano, i to je stvarno sjajno - hura!"

Možemo zamisliti reakcije ekipice U ime obitelji na ovakav prilog na, recimo, RTL kockici ...

A evo i poznatog spota s rasplesanim genitalijama Snoppen och snippan (iliti Pišonja i Ribica) koji ima gotovo 6.5 milijuna pregleda na YouTubeu.

14.10.2015. 23:01:00
http://metro-portal.hr/seksualni-odgoj-na-svedski-nacin/94467/