Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2015. 20:00:00
EH, DA ...

Seksualna zabluda - zašto su joj muškarci toliko podložni

Čak 90 posto žena naleti na muškarca koji ljubaznost zamijeni s flertom, što je puno više nego u obrnutim slučajevima

Nije svaka ljubaznost poziv na flert
Nije svaka ljubaznost poziv na flert (Shutterstock)

Seksualna zabluda je, kako kažu stručnjaci, vrlo široko rasprostranjen fenomen kojem su muškarci naročito podložni - čak je 90 posto žena bilo žrtvom u takvim situacijama.

O čemu se zapravo radi? Seksualna zabluda je pojava kad muškarac ljubazan i pristojan razgovor sa ženom zamijeni za pokušaj flerta, pa pomisli da bi bilo vrijeme da i on počne flertati.

Žene, naravno, polude kad ustanove da je njihova srdačnost i normalan razgovor, no potpuno neromantičnog tona, pogrešno shvaćen kao pokušaj upucavanja i najčešće prilično ljutito prekidaju razgovor i odlaze.

Naravno, s druge strane muškarac ostaje s buketom upitnika iznad glave i konstatacijom da ne razumije žene - očito je flertala s njim, a kad je on odgovorio, izletjela je kao furija ...

Krivca su norveški psiholozi i opet našli na očekivanom mjestu - evoluciji. Prema njihovoj teoriji, muškarci su evoluirali na taj način da bilo kakav ženski znak pažnje doživljavaju sa seksualnim konotacijama, kako im se ne bi dogodilo da propuste priliku za reprodukcijom.

Evolucija je, s druge strane, ženama podarila slabiju percepciju seksualnog zanimanja kako se ne bi spetljale s pogrešnim muškarcima, već odabrale pravog za sebe.

12.10.2015. 20:00:00
http://metro-portal.hr/seksualna-zabluda-zasto-su-joj-muskarci-toliko-podlozni/94426/