Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2010. 07:40:45
REFERENDUM

Šeks za referendum po novom Ustavu

Sindikalni bi referendum trebao biti održan prema promijenjenim odredbama Ustava, smatra Vladimir Šeks

Vladimir Šeks o referendumu
Vladimir Šeks o referendumu (CROPIX)

Predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, odgovarajući na novinarsko pitanje izjavio je za HTV kako misli da bi na sindikalni referendum, ako ga odobri Ustavni sud, trebalo primijeniti odredbu utvrđenu promjenom Ustava RH u vezi s potrebnom većinom za referendum.

"Ako odluka Ustavnog suda RH bude da postoje Ustavom propisane pretpostavke za raspisivanje toga referenduma, onda Hrvatski sabor nema ništa drugo do li raspisati referendum", ističe Šeks u izjavi objavljenoj u večerašnjem trećem dnevniku HTV-a.

"Koja će se ustavna odredba o potrebnoj većini za referendum primijeniti - moje je mišljenje da treba primjeniti onu odredbu, koja je utvrđena promjenom Ustava RH, dakle većinom onih koji su pristupili referendum", rekao je Šeks.

Hrvatski sabor većinom glasova zatražio je da Ustavni sud utvrdi jesu li ispunjene ustavne pretpostavke za raspisivanje referenduma o Prijedlogu Zakona o izmjenama Zakona o radu (ZOR), s Konačnim prijedlogom, s obzirom da je Vlada RH povukla iz saborske procedure spomenuti zakonski prijedlog koji je bio neposredan povod za referendum.(hina/metro-portal)

07.10.2010. 07:40:45
http://metro-portal.hr/seks-za-referendum-po-novom-ustavu/49350/