Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2011. 12:16:08
PURITANIZAM U 21. STOLJEĆU

Seks po propisima - demokracija na američki način

Stanovnici jedne od najdemokratskijih država svijeta, kako amerikanci sami sebi laskaju, nemaju ni pojma da je njihovo seksualno ponašanje propisano slovom zakona

Fotografija vijesti

Cijeli svijet se sprda s konzervativnim Iranom koji pokušava kontrolirati sve aspekte privatnog života svojih građana da čak i otvoreni razgovor o seksu u javnosti može dovesti do uhićenja od strane vjerske policije.  

Građanima zapadnog svijeta, naviklima na demokraciju i seksualnu slobodu, je takva kontrola države nezamisliva.

No,  je li to istina? Stanovnici jedne od najdemokratskijih država svijeta, kako amerikanci sami sebi laskaju, nemaju ni pojma da je njihovo seksualno ponašanje propisano slovom zakona.

Donosimo vam nekoliko američkih zakona koja sežu daleko u prošlost, a vrijede još i dan danas, kako piše divinecaroline.

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosaLjubljenje u javnosti

Sjedite s partnerom u parku, suton, ptičice cvrkuću.  Ugođaj zove na nježnost. Primičete se partneru i pada poljubac.  Romantično? Ne ako ste u američkim saveznim državama Idaho i Iowi. Naime, u Idahu je propisano da se ne smijete ljubiti duže od 18 minuta, a u Iowi ne duže od pet.

Kavaliri pod prisilom

Upoznali ste predivnu djevojku u baru u centru Dyersburga, Tennessee. Izmijenili ste telefonske brojeve. Idući dan si mislite: „Ma neću ja nju prvi zvat pa ispasti neki papak, neka ona mene nazove". Poziv ne dolazi. Sada se već pitate da li ste pogriješili što ste igrati na kartu nedostižnog frajera i čekate da ona napravi prvi korak. Kriva taktika od početka. Naime, u Dyersburgu je ženama zakonom zabranjeno da pozove muškarca na spoj.

Seks pod prismotrom

Mislite da je sve gore navedeno nepravedno i okrutno? E pa nije.

Stanovnicima Georgije je zabranjeno da imaju spolne odnose ako nisu u braku, a u Virginiji nema seksa ako nisu svijetla ugašena.

U glavnom gradu washingtonu nema mjesta za kreativnost u spavaćoj sobi.  Jedina poza koja je dozvoljena je misionarski položaj. Nadalje, u Minnesoti je zabranjeno spavati gol, a u New Yorku ženama koje nose usku odjeću prijeti kazna od 25 dolara.

Jedan od bizarnijih zakona propisala je država Pennsylvanija. Njime je klasificirano da ako pod istim krovom živi 16 žena ta kuća se smatra bordelom, a time svima prijeti kazna zatvora jer se radi o prostituciji.
16.09.2011. 12:16:08
http://metro-portal.hr/seks-po-propisima-demokracija-na-americki-nacin/63298/