Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2010. 14:15:29
UVREDE

Šeks: Nemam se ja zašto ispričavati SDP-u

SDP ne može tvrditi da je HDZ kriminalna organizacija, smatra Šeks koji se ne namjerava ispričati oporbi

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (Goran Mehkek / CROPIX)

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavio je kako nema namjeru ispričati se SDP-u zbog svoje izjave da bi Ustavni sud mogao razmotriti zabranu te stranke, istaknuvši da se SDP treba ispričati HDZ-u zbog učestalih izjava SDP-ovih zastupnika da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija.

"Kome da se ja ispričam, zašto bi se ja ispričao SDP-ovcima", protupitanjem je Šeks odgovorio novinarima u Saboru, koji su ga upitali hoće li se ispričati zastupnicima SDP-a zbog uvrede.

"Ja sam uvrijedio SDP? Ja sam u polemici i vatri polemičkoj, kada je SDP nazivao vrh HDZ-a kriminalnom organizacijom, što je višekratno izjavljivao Jovanović, a potvrđivao Milanović, rekao da ako je vrh HDZ-a kriminalna organizacija, a vrh HDZ-a tvore predsjednica i potpredsjednici Vlade, predsjednik i potpredsjednici Sabora, dakle ako je vrh Vlade i Sabora kriminalna organizacija, onda je kriminalna organizacija i vrh SDP-a", izjavio je Šeks.

Zbog toga se, naglasio je, nema namjeru ispričavati SDP-u, nego se zastupnici te stranke trebaju ispričati HDZ-u, "jer neprekidno u različitim varijantama ponavljaju da je vrh HDZ-a, Vlade i Sabora, u koji i ja spadam, da smo dio kriminalne organizacije".

"Prema tome, neka se gospoda iz SDP-a ispričaju HDZ-u, jer njihovo opetovano vrijeđanje i klevete, njihovi izljevi mržnje, zaslužuju da se oni ispričaju HDZ-u", zaključio je Šeks.(hina/metro-portal)

29.10.2010. 14:15:29
http://metro-portal.hr/seks-nemam-se-ja-zasto-ispricavati-sdp-u/50491/