Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2011. 19:42:46
TKO JE TU NEZNALICA?

Šeks izvrijeđao Milanovića da je nula i neznalica

Potpredsjedniku Sabora teško su pali komenatri SDP-ovog Zorana Milanovića na ukidanje imuniteta Jovanoviću

Fotografija vijesti

Izjava čelnika SDP-a Zorana Milanovića da skidanje imuniteta zastupniku Željku Jovanoviću predstavlja mali ustavni udar spada "u sferu znanstvene fantastike", izjavio je danas novinarima potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, a prenosi Hina.

"Uistinu, Milanović pokazuje da on ne poznaje ni abecedu ustavnog prava ni političkog sustava", rekao je Šeks dodajući da ako je Milanović doista rekao da je danas u sabornici izvršen ustavni udar, onda bi ga trebalo vratiti u prvi razred osnovne škole.

Za Milanovićevu izjavu da je "sabor danas srušen, a njegova demokratska bit zatučena", Šeks je kazao da je to "nula, nula, nula, nula" dodavši da Milanović "krasno pokazuje vrlo visoki stupanj neznanja".

Na pitanje zašto su se odlučili, prvi puta u 20 godišnjoj povijesti Sabora napraviti presedan u slučaju Jovanović i skinuti imunitet za izrečenu riječ, Šeks je rekao da je to zato što je Jovanović tužen za klevetu koja je, kako tvrdi Šeks, zločin iz mržnje.

"To je kvalifikacija klevete - zločin iz mržnje. To je uvedeno novim kaznenim zakonodavstvom RH gdje se svako kazneno djelo koje je počinjeno iz mržnje kvalificira kao zločin iz mržnje. Zato je to odstupanje od dosadašnje prakse gdje se uvijek za kaznena djela klevete i uvrede nije skidao imunitet", rekao je Šeks dodavši da HDZ nije podnio tužbu protiv zastupnika Jovanovića za riječi i govor izrečen u Saboru, nego za klevete izrečene izvan sabornice.

Upitan za nedavnu izjavu HDZ-ova Josipa Đakića kako oporba sastavlja srpsku vladu, Šeks je kazao da "nije bila sporna jer se ne radi o nikakvom zločinu iz mržnje".

"Kada se višestruko jedna politička stranka, bilo koja, i njen vrh naziva kriminalnom, zločinačkom i veleizdajničkom organizacijom, i kada se cijela stranka HDZ označava da su svi kandidati za Remetinec, onda je to zločin iz mržnje", poručio je Šeks dodavši da će to konačno riješiti sud.

O tome zašto su on i HDZ odbili mijenjati izborna pravila za elektroničke medije, koja sežu iz doba kada nije bilo interneta i kada je bila samo jedna televizija, Šeks je kazao da ni on ni HDZ nije ništa odbio.

"Izborno zakonodavstvo, pravila za praćenje kampanje medija, dio su izbornog zakonodavstva koje se ne može mijenjati unutar godinu dana prije izbora. To su pravila koja su ustanovljena zakonom, a zakon se ne može mijenjati u roku u godinu dana. Mogla su se prije godinu dana, ali sada ne", ustvrdio je Šeks.

21.10.2011. 19:42:46
http://metro-portal.hr/seks-izvrijedjao-milanovica-da-je-nula-i-neznalica/64646/