Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2010. 15:12:02
RENOVIRANJE DEMOKRATA

Šeks: HDZ odbacuje prtljagu koja vuče unatrag

Učinci promjena u stranci vidljivi su u povećanju rejtinga Jadaranke Kosor, smatra HDZ-ovac

(Goran Mehkek/CROPIX)

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas u Osijeku kako su medijski napisi o smjenama državnih tajnika u pojedinim ministarstvima nagađanja, a da najnovija zbivanja u HDZ-u pokazuju da se ta stranka rješava "dijelova negativne političke prtljage".

U tijeku današnjeg posjeta Osijeku Šeks je, na novinarsku zamolbu da komentira najavljene smjene nekih državnih tajnika, kazao kako "o tome ništa nije čuo", a da su napisi o tome u nekim novinama "samo špekulacije".

Dodao je kako će promjena biti ako se "možda donese novi zakon o vladi ili se ona rekonstruira u širem smislu". Ocijenio je da ta rekonstrukcija ne znači samo promjenu nekih ministara ili podjelu pojedinih ministarstava na manje ustrojbene dijelove jer, kako drži, u vladu, u najširem smislu, spada puno osoba.

Sadašnjim političkim aktivnostima HDZ se rješava određenih dijelova svoje negativne političke prtljage, koja je vukla natrag, ustvrdio je Šeks. Dodao je kako su zadnji događaji u HDZ-u usmjereni prema "još jačoj stabilizaciji i efikasnosti stranke, vlade i vladajuće koalicije" te da su učinci tih promjena vidljivi u povećanju rejtinga predsjednice vlade Jadranke Kosor te vlade i vladajuće koalicije.

Na novinarski upit hoće li se te promjene osjetiti i u Osijeku, Šeks je odgovorio: "Ako se ne osjete, čut će se." (hina/metro-portal)

20.01.2010. 15:12:02
http://metro-portal.hr/seks-hdz-odbacuje-prtljagu-koja-vuce-unatrag/31068/