Metro-portal.hr

objavljeno 22.11.2013. 23:01:00
WTF?!

Seks bez obaveza - put u depresiju i suicidalne misli?

Rezultati su prilično neočekivani zbog dvostrukih standarda koji su i dalje prisutni u društvu koje takvo ponašanje smatra normalnim za muškarce, ali ne i za žene

Seks bez obaveza ima puno negativnih strana
Seks bez obaveza ima puno negativnih strana (Arhiva)

Depresija i seks bez obaveza imaju čvrstu vezu, pokazalo je istraživanje provedeno na deset tisuća osoba jer su tinejdžeri koji imaju simptome depresije velikom većinom uključeni u seksualne odnose bez obaveza. Što je još gore, s godinama postaju skloniji samoubojstvu.

Već je nekoliko dosadašnjih istraživanja povezivalo seks bez obaveza i loše mentalno zdravlje, a još uvijek nije jasno što zapravo dolazi prvo. Istraživanje je provedeno u 132 američke škole, prvi puta kad su djeca bila stara između 7 i 12 godina, a drugi puta kad su bili stari između 18 i 26 godina.

Gotovo 30 posto njih odgovorilo je da su imali veze samo za seks, a takve je veze njegovalo bitno više muškaraca nego žena. 

Rezultati su prilično neočekivani zbog dvostrukih standarda koji su i dalje prisutni u društvu koje takvo ponašanje smatra normalnim za muškarce, ali ne i za žene. Ipak, pokazalo se da seksualni odnosi bez obaveza imaju jednako loš utjecaj na mentano zdravlje oba spola. 

22.11.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/seks-bez-obaveza-put-u-depresiju-i-suicidalne-misli/81745/