Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2011. 09:18:30
NOVA META

Sega na meti hakera, pokrenuta istraga

Tvrtka Sega je svojim klijentima uputila poruku da su hakeri upali u bazu podataka Sega Passa, njene internetske mreže za igru

Sega Pass

Japanska tvrtka računalnih igara Sega pokrenula je istragu nakon što su hakeri provalili u bazu podataka njenih kupaca, izvijestio je BBC u subotu.

Tvrtka Sega je svojim klijentima uputila poruku da su hakeri upali u bazu podataka Sega Passa, njene internetske mreže za igru, izvijestio je BBC. Sega Europe sa sjedištem u Londonu nije bila dostupna za komentar BBC-jevog izvješća. BBC je na svojim internetskim stranicama objavio dio e-mail poruke koju je Sega poslala svojim kupcima u kojoj se objašnjava što se dogodilo.

"Tijekom posljednjih 24 sata utvrdili smo neovlašteni ulaz u bazu podataka Sega Passa. Odmah smo poduzeli odgovarajuće akcije kako bi zaštitili podatke naših kupaca i izolirali mjesto provale. Pokrenuli smo istragu o razmjerima upada u naše javne sustave", stoji u poruci. Podaci o plaćanju, poput brojeva kreditnih kartica, ostali su sigurni jer su pohranjeni na drugom mjestu, napomenula je Sega, po izvješću BBC-a.

19.06.2011. 09:18:30
http://metro-portal.hr/sega-na-meti-hakera-pokrenuta-istraga/60320/