Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2015. 09:30:00
HE HE

Šef britanskih laburista podržava teorije zavjere

Premijer David Cameron proglasio je Corbyna ugrozom nacionalne sigurnosti, a pobunili su se i neki zastupnici njegove stranke

9/11 je za Corbyna namještaljka
9/11 je za Corbyna namještaljka (Wikipedia)

Jeremy Corbyn, novoizabrani lider britanskih laburista, druge po snazi političke stranke u Ujedinjenom Kraljevstvu, smatra da su teroristički napadi 11. rujna 2001. godine na New York i Washington zapravo 'manipulirani' kako bi se prikazalo da je za njih odgovoran Osama bin Laden i tako omogućilo Zapadu da krene u rat u Afganistanu.

Premijer David Cameron proglasio je Corbyna ugrozom nacionalne sigurnosti, a pobunili su se i neki zastupnici njegove stranke koji na predstojećem kongresu laburista navodno namjeravaju pokušati puč i istjerati Corbyna iz fotelje šefa stranke.

'Povjesničari će s velikim interesom proučavati manipulaciju vijestima kojoj smo svjedočili proteklih godinu i pol. Nakon 11. rujna, vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni bin Laden i al-Qaida. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promjenu režima u Afganistanu', pisao je 2003. godine Corbyn.

'Povjesničari će s velikim interesom proučavati manipulaciju vijestima kojoj smo svjedočili proteklih godinu i pol. Nakon 11. rujna, vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni bin Laden i al-Qaida. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promjenu režima u Afganistanu', pisao je 2003. godine Corbyn, a njegove teze izvukao je britanski dnevni list The Daily Telegraph.

U nekim drugim člancima, Corbyn je dao za naslutiti da podržava kontroverzne teorije zavjere o 'novom svjetskom poretku'. Tako je još 1991. godine u glasilu 'Labour Briefing' napisao da je tadašnji Zaljevski rat bio prvi čin stvaranja novog svjetskog poretka. U sljedećim je godinama u nekoliko drugih tiskovina također spominjao ovu teoriju.

27.09.2015. 09:30:00
http://metro-portal.hr/sef-britanskih-laburista-podrzava-teorije-zavjere/94110/