Metro-portal.hr

objavljeno 07.02.2014. 17:40:00
ROCK&METAL

See-Rock festival s impresivnim lineupom

See-Rock festival i ove godine dovodi velika imena rock i metal scene, na samom ulazu u Graz, na prekrasnom jezeru Schwarzlsee

Metalci, navalite!
Metalci, navalite! (See-Rock)

See-Rock, dvodnevni festival, sada već omiljeno okupljalište fanova metala, rocka i ostalih koji prate žestoke rifove gitare, nalazi se vrlo blizu Hrvatske - udaljen je tek 180 kilometara od Zagreba te 300 kilometara od Rijeke. Za ljubitelje dobrog rocka i metala, ova udaljenost je samo mali korak prema pravom spektaklu koji uključuje i uživanje na jezeru Schwarzlsee, koje u kolovozu pruža pravo osvježenje.

Nakon prošlogodišnjeg nastupa hard metalaca Iron Maidena, Slayera, Limp Bizkit i mnogih drugih, ove godine mjesto headlinera preuzimaju Scorpionsi, njemačka hard rock grupa koja žari i pali Europom od kasnih 60-tih godina. U svojoj iznimnoj karijeri izdali su čak 23 albuma i čitav niz hitova od kojih je najpopularniji Wind Of Change .

Status Quo, boogie rock band, koji je svoju popularnost stekao zlatnih 80-tih, doživio je pravu komercijalnu preobrazbu. Njhovi glazbeni počeci zadiru u tešku psihodeliju kako bi se, u osamdesetima potpuno okrenuli drugačijem glazbeno izričaju koji ih je i vinuo u vrh rock glazbe. Naravno, najpoznatija njihova stvar iz tog doba je i 'In The Army Now'.

Tu je i prava lepeza bendova počevši od američkog hard rock benda Twisted Sisters, coutry trash punk rock benda The BossHoss te black metalaca Dimmu Borgir. Tu je i Jon Kay's Steppenwolf koji su najpopularniji po pjesmi 'Born To Be Wild', Airbourne i mnogi drugi.

See Rock festival je u samo dvije godine postao značajan festival za ovaj dio Europe, a organizacijski se nalazi pri samom vrhu svijetske produkcije i logistike. Tako, uz super bendove, zvuk i samu organizaciju prijevoza, nude izvrsne uvjete kampiranja i ugodnog boravka, tako da svake godine broje sve više posjetitelja.

Ovaj festival ima podršku najvećeg ticketing providera u Hrvatskoj, pa se tako ulaznice zajedno s prijevozom i kampiranjem, mogu kupiti na bilo kojem prodajnom mjestu Eventima te na www.eventim.hr ,a cijena aranžmana je 893 kune.

Za više informacija o festivalu posjetite www.see-rock.at

07.02.2014. 17:40:00
http://metro-portal.hr/see-rock-festival-s-impresivnim-lineupom/83153/