Metro-portal.hr

objavljeno 07.04.2014. 21:36:00
(NE)SKLAD U BRAKU

Sedam stvari koje muž nikad ne smije reći svojoj ženi

Ima li što gore od muškarca koji nešto govori ili radi kako bi ispao pametan, dovitljiv ili od pomoći, a zapravo vas tjera svojim ponašanjem na ludilo?

Da ne bi završilo ovako :)
Da ne bi završilo ovako :) (Shutterstock)

Vjenčanje i zajednički život u jednom nam trenutku djeluju tako lijepo i idilično, ali razdoblje medenog mjeseca i leptirića u trbuhu (srećom) brzo završi. Ukoliko ste u braku ili dugoj vezi, zasigurno ste imali priliku svjedočiti trenucima kad vaš životni izabranik (kakvog li pretencioznog naziva!) nešto govori ili radi misleći da je nevjerojatno pametan, iskren ili od pomoći, a u stvarnosti vas samo nevjerojatno iznervira. Donosimo vam nekoliko najčešćih komentara koji će vas natjerati da se zapitate što vam je bilo kad ste njega odabrali.

1. Hoćeš li stvarno u toj majici ići van?

Unatoč tomu što je iskrenost u vezi načelno pozitivna (i poželjna) stvar, komentiranje modnog i odjevnog izbora vaše supruge klizav je teren s kojeg se naprosto ne možete maknuti bez da se pošteno polomite. Želite li joj sugerirati da joj neki komad odjeće ne stoji, to morate učiniti s nevjerojatnom dozom suptilnosti i takta, kakvu većina mužjaka naprosto nema. Zbog toga je najbolje da se uopće ne miješate.

2. Ne brini, narast će opet

Znate kako se žene redovito bune da im nikada ne primjećujete novu frizuru? To je svejedno puno bolje od toga da kažete nešto negativno o njoj. Kao i u prethodnom slučaju, možda ćete pomisliti da je iskreno mišljenje za njezino dobro, ali žene naprosto ne funkcioniraju tako kad su ove stvari u pitanju. Slijedite iskustvo milijuna sretnih muškaraca diljem planete i pravite se da ne vidite ništa novog na njoj.

3. Zašto ti nikada ne obučeš tako nešto?

Za većinu žena koje su ujedno i majke, dani superkratkih minica i kojekakvih sličnih krpica (doslovno, krpica) daleko su iza njih. Uspoređivanje vaše supruge s deset ili više godina mlađim djevojkama koje vidite na ulici, a koje tek moraju naučiti da prenaglašeni seksipil zapravo nije sexy, nevjerojatno je glupa pogreška koja će vas samo uvaliti u nevolje.

4. Ali promijenio sam pelenu jutros!

I što sad želite, medalju za hrabrost? Jeste li se možda zapitali koliko je puta od tada vaša kćer piškila? Žao nam je, ali vaš je red.

5. Ista si k'o tvoja majka!

Osim ako kojim slučajem ne pokušavate izletiti kroz prozor naglavačke, nikad, ali nikad nemojte reći ovako nešto, čak i kad to doista mislite (a pogotovo kad je to istina!). Niti jedna žena ne želi čuti da se pretvorila u vlastitu majku, a svađa, deranje i bacanje stvari po kući koji će sasvim sigurno uslijediti neće iznjedriti ništa osim vašeg potencijalnog odlaska na hitnu s peglom zabijenom u čelo.

6. Opa, tvoja najbolja prijateljica izgleda isto kao i prije 10 godina

Budući da ste muškarac, u vašem je svijetu sasvim moguće reći ovako nešto i to misliti iskreno i bez ikakvih loših primisli ili aluzija. S druge strane, vaša će supruga u ovome samo čuti osuđivanje da ona sama više ne izgleda dobro. Držite jezik za zubima i bacite pogled na prijateljicu tek kad ste uvjereni da to nitko neće primijetiti.

7. Ne mogu naći svoje....

Budimo iskreni, ne možete ih pronaći samo zbog toga što niste zapravo ni pogledali kako treba. Najgore što možete jest zvati suprugu u pomoć, samo kako bi ona vaše čarape ili gaće našla na dnu prve ladice.

07.04.2014. 21:36:00
http://metro-portal.hr/sedam-stvari-koje-muz-nikad-ne-smije-reci-svojoj-zeni/71148/