Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2012. 22:54:06
KVALITETNIJI SEKS

Sedam namirnica za bolje performanse u krevetu

Nije riječ o afrodizijacima, već o namirnicama koja će vam dati energiju i izdržljivost da preživite divlju noć punu požude i strasti

Fotografija vijesti

Prolazi li ljubav kroz želudac ili ne nismo sigurni, no ono što pouzdano znamo jest da određene namirnice koje ulaze u njega mogu učiniti vaš seksualni život puno zanimljivijim. U ovom slučaju nije riječ o mističnim afrodizijacima nego o zdravim namirnicama koje će vas oraspoložit, popravit vam libido, te vam dati energiju i izdržljivost za sami seksualni čin.

Evo što znanstvenici, liječnici i nutricionisti preporučaju:

Voće i povrće - "Biljke su pune hranjivih tvari, a pri tome imaju vrlo malo masnoća. Rezultat toga su prohodne arterije, a to sprječava srčane bolesti i erektilnu disfunkciju", kaže Leslie Bonci, direktorica sportske prehrane u sveučilišnoj bolnici Pittsburgh Medical Center.

Rajčice - "Studije pokazuju da likopen iz rajčice, pripadnik skupne vitamina A, pomaže u održavanju zdravlja prostate", objašnjava dr.sc. Shari Lieberman, fiziolog i stručnjak za prehranu. Likopen se najbolje apsorbira kada su rajčice kuhane s malo ulja, poput u dalmatinskoj šalši.

Orašasti plodovi - Bogati su aminokiselinom argininom koja je vrlo važna za sintezu dušikovog oksida, spoja koji u tijelu sudjeluje u stvaranju erekcije. "Orašasti plodovi nisu ni približno štetni kao zasićene masnoće i transmasne kiseline. U stvari, nedavne studije su pokazale kako orašasti plodovi pomažu u smanjivanju kolesterola", kaže dr.sc. Lieberman.

Bundevine sjemenke - "Uz to što su bogate cinkom, bundevine sjemenke krcate su hranjivim tvarima, poput selena i vitamina E, koje su izvrsne za zdravlje krvnih žila", kaže Bonci.

Maslinovo ulje - Zasićene masnoće i transmasne kiseline sužavaju arterije i remete cirkulaciju krvi, a to je pogubno za erekciju, no nezasićene masne kiseline iz maslinova ulja pomažu krvnim žilama da normalno funkcioniraju.

Pšenične klice - Vrlo je teško normalnom prehranom unijeti u tijelo dovoljno vitamina E, no to se može promijeniti ako konzumirate pšenične klice. "Vitamin E pomaže krvni žilama da ostanu zdrave i prohodne", objašnjava dr.sc. Lieberman.

Kamenice - Ovaj školjkaš se duboko ukorijenio u narodne predaje kao ultimativni afrodizijak, no znanost je to vjerovanje poricala sve dok nisu otkrili da su kamenice bogate cinkom, mineralom koji je ekstremno važan za muški reproduktivni sustav i seksualno funkcioniranje. 

10.05.2012. 22:54:06
http://metro-portal.hr/sedam-namirnica-za-bolje-performanse-u-krevetu/70863/