Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2013. 16:16:00
FORMULA 1

Sebastian Vettel pobijedio na VN Bahreina

U utrci ludih pretjecanja Vettel je prestigao Alonsa kojem se dogodio peh i završio je osmi

Sebastian Vettel pobijedio i preuzeo vodstvo
Sebastian Vettel pobijedio i preuzeo vodstvo (Arhiva)

Sebastian Vettel pobijedio je na VN Bahreina i sada vodi u ukupnom poretku za Svjetsko prvenstvo Formule 1 s deset bodova prednosti ispred Kimija Raikkonena, koji je danas bio drugi, a na trećem je mjestu bio drugi Lotusov vozač, Romain Grosjean.

Fernando Alonso pretekao je Vettela već na samom startu, Rosberg je ostao prvi nakon velike gužve, ali je Vettel vratio Alonsu vrlo brzo, a nije mu trebalo previše vremena ni za pretjecanje Rosberga i do kraja utrke ostao je na prvom mjestu. 

Alonsu se zaglavilo stražnje DRS krilce tako da je već nakon par krugova završio u boksu na popravku, a kako je to potrajalo, morao je ludo juriti cijelu utrku da bi na kraju završio tek na osmom mjestu.

Treći je u ukupnom poretku Lewis Hamilton, dok je na četvrtom mjestu Fernando Alonso.

Inače, deseci tisuća prosvjednika u Bahreinu ovih dana prosvjedovali su protiv današnjeg održavanja utrke Formule 1. Informacije govore kako se desio jedan od najžešćih udara na prosvjednike od strane represivnog aparata otkako su izbili masovni prosvjedi protiv vladajuće kraljevske obitelji još početkom 2011.

Cijelu prošlu noć, sve do današnjih jutarnjih sati, trajale su žestoke borbe prosvjednika i policije, no utrka se na kraju ipak održala.

21.04.2013. 16:16:00
http://metro-portal.hr/sebastian-vettel-pobijedio-na-vn-bahreina/77699/