Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2010. 16:13:33
HUP:

SDP ima dobra rješenja za oporavak gospodarstva

Hrvatska udruga poslodavaca zadovoljna je SDP-ovim rješenjima za oporavak gospodarstva, a HUP namjerava vidjeti što nude i ostale stranke

HUP je zadovoljan SDP-ovim rješenjima za gospodarstvo
HUP je zadovoljan SDP-ovim rješenjima za gospodarstvo (Biljana Gaurina/Cropix)

Čelnici SDP-a i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) razgovarali su danas o programima koje ta stranka nudi za gospodarski oporavak Hrvatske, a predsjednik HUP-a Damir Kuštrak je nakon sastanka rekao kako je zadovoljan SDP-ovim rješenjima.

Kuštrak je ispred SDP-ove središnjice novinarima izjavio da je sastanak bio "dobar i obostrano zanimljiv", potvrdno odgovorivši na oitanje je li HUP zadovoljan rješenjima koja nudi SDP, čiji čelnici, pak, nisu htjeli davati izjave.

>> Vladine mjere za pomoć gospodarstvu donose tek kratkoročnu korist

Kuštrak kaže da je, s obzirom da se približavaju parlamentarni izbori, namjera HUP-a bila čuti od SDP-a kakvi su njihovi planovi za rješavanje problema hrvatskog gospodarstva, najavivši da poslodavci u tom smislu imaju namjeru obići i ostale političke stranke.

>> Rebalans proračuna - rashodi veći 898 milijuna kuna

"Svakako ćemo obići i ostale stranke, i one na vlasti i one u oporbi, i mislim da ćemo, kada i službeno počne predizborna kampanja, moći ocijeniti njihove programe i projekcije hrvatske budućnosti", kazao je Kuštrak.

Na pitanje u kojim se točkama, što se ekonomske politike tiče, podudaraju stavovi HUP-a i SDP-a, odgovorio je da su SDP-ovci poslodavce izvijestili u čemu vide potencijal za rast BDP-a u Hrvatskoj, kakav odnos kane imati prema investicijama, kakvu planiraju poreznu i socijalnu politiku, itd. (hina/metro-portal)

09.09.2010. 16:13:33
http://metro-portal.hr/sdp-ima-dobra-rjesenja-za-oporavak-gospodarstva/47629/