Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2009. 12:45:00
NEVJEROJATAN POVRATAK

Schumacher tri godine u Mercedesu

Iako se nagađalo da će se vratiti na samo godinu dana, Schumi je ponovno iznenadio sve oko sebe

Schumija više nećemo gledati u crvenom
Schumija više nećemo gledati u crvenom (Getty Images)

Ostvarenje sna tisuće njemačkih obožavatelja formule 1 je sve bliže. Njemački vozač nakon dugo vremena sjest će za volan njemačkog bolida - Michael Schumacher u Mercedesu će sljedeće godine juriti svoj osmi naslov prvaka.

Do početka trkačke sezone letećeg cirkusa ostalo je još 80 dana, a jedan od najvećih sportskih povrataka godine jučer je službeno okončan potpisivanjem ugovora, doznaje Bild.

Schumacher je za Mercedes potpisao trogodišnji ugovor u vrijednosti od sedam milijuna eura na godinu. Pregovori su trajali nešto više od mjesec dana, a prevagnula je činjenica da je Schumijev veliki prijatelj Ross Brawn dogovorio suradnju Brawn GP-a s njemačkim proizvođačem motora.

"Ponovno imam energiju za velike stvari. Želim osvojiti još jedan naslov. Uvjeren sam da s Brawnom i Mercedesom mogu uspješno voziti još tri godine. Supruga se nije protivila povratku jer je vidjela sjaj u mojim očima. Razumije koliko želim ovaj povratak", rekao je Schumi za Bild.

Sedmerostruki svjetski prvak pokušao se već vratiti na stazu u kolovozu ove godine, kako bi u Ferrariju zamijenio ozljeđenog Massu, ali mu liječnici zbog problema s kralježnicom nisu dopustili povratak. Iako su svi očekivali da će Schumi ostati vjeran Ferrariju, talijanska momčad mu nije mogla ponuditi ono što je najviše želio - bolid. Ferrari će sljedeće sezone voziti Fernando Alonso i Felippe Massa.

Schumacherov momčadski kolega u Mercedesu bit će još jedan Nijemac - Nico Rosberg.

23.12.2009. 12:45:00
http://metro-portal.hr/schumacher-u-mercedesu/29222/