Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2013. 12:55:00
BORBA ZA ŽIVOT

Schumacher i dalje u životnoj opasnosti

Stanje bivšeg šampiona Formule 1 Michaela Schumachera i dalje je kritično i nije jasno kako će se razvijati, izjavili su na konferenciji za tisak liječnici

Schumi se bori za život
Schumi se bori za život (Arhiva)

Sedmerostrukom svjetskom prvaku u utrkama Formule 1 Michaelu Schumacheru, nakon što je u francuskim Alpama doživio tešku skijašku nesreću, i dalje život visi o koncu. Sveučilišna klinika u Grenobleu, u kojoj se 44-godišnji Schumacher nalazi, je u ponedjeljak ujutro (30.12.) u svom priopćenju rekla da se on nalazi u "stanju inducirane kome".

Stanje bivšeg šampiona Formule 1 Michaela Schumachera i dalje je kritično i nije jasno kako će se razvijati, izjavili su na konferenciji za tisak liječnici koji mu u klinici u Grenobleu pružaju medicinsku pomoć.

Prema policijskom izvješću je Michael Schumacher u nedjelju (29.12.) prijepodne, nešto nakon 11:00, skijao izvan službeno označenih skijaških staza na skijalištu Méribelu francuskim Alpama, gdje je i pao. Imao je na glavi kacigu ali je očito glavom udario o stijenu. Lokalni policijski dužnosnici su osnovali istražnu komisiju kako bi ustanovili uzrok nesreće. Prema prvim saznanjima nije se radilo o sudaru s nekim drugim skijašem.Automobilistički as u trenutku kad je bio dopremljen u ovu kliniku više nije bio u svjesnom stanju, rekli su liječnici u nedelju navečer. Kad je stigao u bolnicu imao je krvarenje u mozgu.

Njegova menadžerica Sabine Kehm je kazala da je Schumacher skijao u privatnom aranžmanu i da u trenutku nesreće nije bio sam. Kako javalju mediji, s njim je bio i njegov 14-godišnji sin.

30.12.2013. 12:55:00
http://metro-portal.hr/schumacher-i-dalje-u-zivotnoj-opasnosti/82434/