Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2016. 11:53:00
SJAJNO!

Scena AMADEO predstavila ovogodišnji program

Tijekom lipnja i srpnja na gornjogradskoj ljetnoj Sceni AMADEO odvijat će se bogat glazbeni, kazališni, likovni i multimedijalni program s velikim umjetničkim imenima

Scena Amadeo priprema sjajno ljeto u Zagrebu
Scena Amadeo priprema sjajno ljeto u Zagrebu (Scena Amadeo)

Ovogodišnji program na Sceni AMADEO otvara humanitarni koncert Korak u život čiji je ukupan prihod namjenjen djeci bez roditeljske skrbi, a nastupit će proslavljeni gitarist Petrit Çeku zajedno sa Zagrebačkim solisitima.

Kao i prethodne godine svaki kupac ulaznice za ovaj humanitarni koncert dobit će na poklon grafiku akademskog slikara Vatroslava Kuliša. Nakon Petrita Çekua nastup na Sceni AMADEO, 4. srpnja imat će Matija Dedić sa svojim sada već poznatim koncertom «Matija svira Arsena». Ovaj nastup održat će se na godišnjicu posljednjeg nastupa velikog hrvatskog skladatelja, kantautora i pjesnika Arsena Dedića na Sceni Amadeo.

Događaj sezone svakako je nastup jedne od ponajboljih svjetskih harmonikašica Merime Ključo koja će, u okviru multimedijalnog performansa, izvesti svoje djelo Sarajevska hagada - muzika knjige. Ljeto na Amadeu obilježit će i nastupi čelistice Kajane Pačko, ansambla Lado, Katarine Livjanić i Dubravka Detonija koji će nastupiti u atriju Muzeja za umjetnost i obrt,  kao i nastup jednog od najvećih svjetskih gitarista Miroslava Tadića.

Na programu su i koncerti Glazbene družine Cinkuši, popularnih Mariachi Los Caballerosa, dalmatinskih klapa AmorinDišpet, Petarda, Pinguentum i Vinčace, Gipsy Banda Juerga te sastava 3 Svijeta kojeg čine svjetski poznat gitarist Petrit Ҫeku i multiinstrumentalist Dinko Stipaničev koji izvode glazbu bossa nove i sambe, uz pratnju virtuoznih i očaravajućih solo dionica Amálie Baraona.

U kazališnom dijelu programa na Sceni Amadeo u srpnju izvest će se kultna predstava «Bife Titanik» u produkciji Eurokaza, «Gusle moje električne» Željka Vukmirice te hvaljena «Posljednja Freudova seansa» u produkciji Planet arta.

U okviru izložbenog programa 07. srpnja otvara se izložba radova akademkinje Marije Ujević, «Žena i zvijer». Sedma je to u nizu izložaba (Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš...) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.), kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Novost su Mali noćni razgovori na sceni Amadeo s Milanom Vuković Runjić koja će ugostiti sugovornike iz svijeta kulture i politike.

Više o programu na: www.scenaamadeo.hr.

Sve info o ulaznicama mogu se pronaći na: ulaznice.hr

17.05.2016. 11:53:00
http://metro-portal.hr/scena-amadeo-predstavila-ovogodisnji-program/98176/