Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2018. 11:01:00
ISPROBAJTE

Scandi Sense Diet - najlakša dijeta na svijetu

Scandi Sense Diet otkriva kako lagano možete prepoloviti kalorije bez da ih projite i to na jednostavan način - svaki obrok treba sadržavati šaku proteina, ugljikohidrata i dvije vrste povrća

Scandi Sense dijeta za početnike
Scandi Sense dijeta za početnike (Screenshot)

Scandi Sense Diet novi je hit u svijetu, a napravila ju je 39-godišnja Suzy Wengel, majka petero djece i glavna izvršna direktorica biotehnološke tvrtke nakon što se sama godinama borila s viškom kilograma.

Tom je dijetom uspjela izgubiti oko 38 kilograma u 10 mjeseci, ali i zadržati željenu težinu nakon toga, što je najčešći problem ostalih dijeta. Ova je metoda skidanja kilograma postala hit u Danskoj - svaka pedeseta osoba preuzela je taj način prehrane, a kako je knjiga prevedena na osam svjetskih jezika, svakodnevno dobiva nove poklonike.

Priča je klasična - pije gubitka kilograma, Suzy je bila stalno umorna, imala je srčane smetnje i imala je gljivičnu infekciju pod trbuhom. U drugoj trudnoći, počela je istraživati prehranu i shvatila da je jednostavna ravnoteža proteina, povrća i masnoća sve što nam treba kako bismo živjeli zdravije i izgubili višak kilograma.

Nakon što se kvalificirala kao dijetetičar, počela je pisati sve što je naučila - osmišljavajući jednostavan plan koji se temelji na šakama hrane.

"Dlanovi vam koriste kako biste izmjerili količinu hrane koju biste trebali jesti za svaki obrok. Možete pojesti do četiri šake namirnica za svaki obrok, a ako su ispravno uravnoteženi, brzo ćete se osjećati sitima", rekla je Suzy, a prenosi Daily Mail.

Budući da je veličina naših dlanova najčešće povezana s našom građom i visinom, to će u prosjeku biti 1.500 kalorija dnevno za žene i za muškarce malo više, oko 2.000 kalorija na dan.

Ako se hrana priprema prema načelima Scandi Sense, količina će vam omogućiti da izgubite prosječno 400 do 800 grama tjedno dok se ne postigne željena težina.

Princip je jednostavan - svaki se obrok sastoji od četiri šake hrane - prva su ugljikohidrati, druga proteini, a ostale dvije povrće i salata. Uz to, u svakom obroku možete imati 1-3 žlice masnoće. To uključuje proizvode poput maslinovog ulja,  orašastih plodova, sjemenki, majoneze, umak od tartara, avokado te maslac, vrhnje, masni sir i tamnu čokoladu.

Dnevno možete popiti ili pojesti do 300 ml mliječnih proizvoda, pored onoga što je već uključeno u obroke.

Pijte litru do litru i pol vode dnevno. Crni čaj, crna kava, svježe cijeđeni sokovi i dijetna pića mogu isto biti konzumirana koliko često želite - ali koristite zdravi razum.

Pogledajte kako ona sama objašnjava svoju dijetu

03.05.2018. 11:01:00
http://metro-portal.hr/scandi-sense-diet-najlaksa-dijeta-na-svijetu/111878/