Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2010. 19:25:21
VIŠE KATEGORIJA

SC poziva filmaše da prijave radove za Dane hrvatskog filma

19. Dani hrvatskog filma održat će se od 6. do 10. travnja, a prijave filmaša zaprimaju se do 8. veljače

(Arhiva)

Studentski centar u Zagrebu pozvao je hrvatske filmske producente i autore da do 8. velječe prijave svoja djela za sudjelovanje na 19. Danima hrvatskog filma, koji će se održati u zagrebačkom Studentskom centru od 6. do 10. travnja.

Svake godine prikazuje se i vrednuje jednogodišnja domaća filmska produkcija, čiji program konkurencije podrazumijeva razne filmske vrste i rodove.

Ovogodišnji programski selektori su: Ivan Salaj za igrani film, Jakov Kosanović za dokumentarni film, Hrvoje Turković za dokumentarni, Ana Husman za ekperimentalni film te Arsen Oremović za glazbene i namjenske spotove.

Ovogodišnji Dani hrvatskog filma bit će predstavljeni u novom ruhu, kreativno zreliji, otvoreniji, osmišljeni kao jedinstvena platforma za okupljanje i druženje filmskih djelatnika, filmofila te ljubitelja dobre zabave.

Uz glavni program konkurencije koji će javnosti ponuditi najnovije uratke dokazanih domaćih autora, ali i najbolje od onih koji tek dolaze, posjetitelji će moći sudjelovati i u bogatom popratnom programu koji će uključivati radionice, forume, prezentacije i koncerte. Namjera je novim konceptom festivalu vratiti identitet i publiku, koji su se tijekom posljednjih godina pomalo izgubili.

Prijave se zaprimaju do 8. veljače a prijaviti se može za kategorije - igrani filmovi; kratkometražni (do 30 minuta), srednjometražni (do 70 minuta) te dugometražni (koji nemaju kopiju na 35 mm vrpci ili HD formatu). Prijaviti se može i za dokumentarne, animirane, eksperimentalne i namjenske filmove te glazbene spotove.

Na natječaj autori mogu prijaviti filmove isključivo proizvedene nakon siječnja 2009. U obzir će se uzeti i djela proizvedena u inozemstvu čiji su autori hrvatski državljani. O uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučit će selektori za pojedine kategorije. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 19:25:21
http://metro-portal.hr/sc-poziva-filmase-da-prijave-radove-za-dane-hrvatskog-filma/32127/