Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2012. 16:54:00
STALKING

Saznajte tko pretražuje vaše ime na internetu

BrandYourself reći će vam tko vas je pretraživao u zadnje vrijeme i koji su točno pojam upisali u Google kako bi došli do vaših profila na društvenim mrežama

Fotografija vijesti

Bez obzira na to jeste li se upravo vratili s prvog spoja, poslovnog sastanka ili razgovora za posao, postoji vrlo dobra šansa da će vas netko izguglati. I dok ste u prošlosti mogli malo ili nikako utjecati na rezultate pretrage vašeg imena (barem ukoliko niste stručnjak za to), u današnje vrijeme postoje stranice koje će to učiniti za vas.

Jedna od takvih je i BrandYourself, stranica pokrenuta s namjerom da pomogne ljudima kontrolirati pretraživanje vlastitog imena te pružiti korisnicima informaciju o tome tko ih je i od kuda pretraživao.

Koristeći se javno dostupnim IP adresama pojedinaca i organizacija, BrandYourself reći će vam tko vas je pretraživao u zadnje vrijeme i koji su točno pojam upisali u Google kako bi došli do vašeg profila.

Kao što kompanije optimiziraju rezultate pretraga svog imena i imena svojih proizvoda da budu što više na Googlovoj listi, od sada to možete učiniti sa svojim imenom i prezimenom koristeći se vrlo jasnim i preglednim alatima ove stranice.

Unatoč tomu što ne možete vlasnike stranica natjerati da izbrišu negativne vijesti ili članke o vama, pametnom optimizacijom vlastitog imena možete one pozitivne vijesti gurnuti u prvi plan. Ako uzmemo u obzir da oko 85 posto ljudi čita samo prvu stranicu Googlove pretrage, a na treću ih dođe manje od 1 posto, negativne stvari možete učiniti gotovo nepostojećima.

U vrijeme kad brojni poslodavci kandidate prvo procjenjuju na temelju internetskih pretraga, ovakav bi vam se alat mogao pokazati zlata vrijednim.

02.05.2012. 16:54:00
http://metro-portal.hr/saznajte-tko-pretrazuje-vase-ime-na-internetu/70596/