Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2023. 11:00:00
SAVJETI

Savršeno uredite svoj vrt ili terasu pomoću vrtnih garnitura ili unikatnih ležaljki za sunce

Vrtne garniture i ležaljke za sunce su neizostavan dio vrtnog namještaja koji Vam omogućuju da uživate u sunčanim danima na otvorenom. No, s obzirom na raznovrsnost izbora, možda se pitate kako izabrati savršen primjerak za vaš vrt. Da biste prona

Vrtni namještaj
Vrtni namještaj (Arhiva)

Kako izabrati savršene primjerke?

Izabrati savršeni primjerak ležaljke za sunce ili vrtnog namještaja može biti zeznuto, zato će VidaXL prezentirati nekoliko korisnih savjeta za izbor garnitura namještaja

Prva stvar koju trebate razmotriti je stil namještaja. Želite li da vrtna garnitura bude moderna ili tradicionalna? Trebate li namještaj koji se dobro uklapa s ostatkom doma ili želite nešto posebno za vrt? Važno je odabrati vrtnu garnituru koja odgovara Vašem stilu i preferencijama.

Također, ne zaboravite uzeti u obzir materijale od kojih je vrtni namještaj izrađen. Tražite li nešto lagano i jednostavno za održavanje ili preferirate drveni namještaj koji će se lijepo uklopiti u vrt? Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke, pa odaberite onaj koji će najbolje odgovarati estetskim potrebama vrta.

Kako uskladiti vrtni namještaj sa vrtom i biljem?

Vaša vrtna garnitura ili ležaljka za sunce trebaju se uklopiti s ostatkom vrta i biljaka koje imate. Razmislite o bojama koje prevladavaju u vrtu i pokušajte odabrati vrtni namještaj koji se poklapa s zadanom temom. Ako imate puno zelenila u vrtu, možda biste željeli razmisliti o vrtnom namještaju u zemljanim tonovima, dok će pastelni tonovi izgledati sjajno u vrtu punom cvijeća.

Također, razmislite o obliku i veličini vrta. Ako imate mali vrt, vjerojatno nećete željeti veliku vrtnu garnituru. Umjesto toga, razmislite o manjim komadima namještaja koji se mogu lako pomaknuti i koji neće previše utjecati na ukupnu veličinu vašeg vrta

Kako napraviti savršenu atmosferu u vrtu pomoću ležaljki za sunce i vrtnih garnitura?

Savršena atmosfera u vrtu ne ovisi samo o bilju i uređenju, već i o odabiru vrtnih garnitura i ležaljki za sunce. Postoji nekoliko trikova koje možete primijeniti kako biste svoj vrt pretvorili u mirno i opuštajuće mjesto.

Jedan od prvih koraka u stvaranju savršene atmosfere u vrtu je odabir prave vrtnu garnituru ili ležaljke za sunce. Ako ste osoba koja voli čitati knjige na otvorenom, udobna ležaljka za sunce je možda pravi izbor za vas. Ako želite više prostora za druženje i zabavu, velika vrtna garnitura možda je bolji izbor.

Također, razmislite o dekorativnim elementima koji će upotpuniti novu vrtnu garnituru. Dodavanjem ukrasnih jastuka, deka ili ornamenata možete stvoriti ugodnu i privlačnu atmosferu. Birajte jastuke i deke koji se uklapaju u boju i stil vrta i koji će učiniti vaš novi namještaj još ugodnijim za korištenje.

Jedan od ključnih elemenata u stvaranju opuštajuće atmosfere u vrtu je osvjetljenje. Dodavanje svjetiljki i lanterna može stvoriti ugodnu i romantičnu atmosferu kada padne noć. Možete koristiti različite vrste svjetla, poput žarulja s toplim svjetlom ili svjetiljki koje stvaraju sjene.

Konačno, ne zaboravite na zvuk. Dodavanje fontana i drugih vodenih elemenata može pomoći u stvaranju smirujućeg zvuka koji će pomoći da se opustite i uživate u svom vrtu. Možete također razmisliti o postavljanju zvučnika za glazbu koja će upotpuniti opuštajuću atmosferu.

16.03.2023. 11:00:00
http://metro-portal.hr/savrseno-uredite-svoj-vrt-ili-terasu-pomocu-vrtnih-garnitura-ili-unikatnih-lezaljki-za-sunce/141571/