Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2013. 16:29:11
DOBRE IDEJE

Savjeti za mršavljenje dr. Oza

Kako tvrdi najslavniji TV liječnik na svijetu, dr. Oz, ako želite mršaviti morate ove tri stvari imati svaki dan na jelovniku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Poznati dr. Oz u gotovo svakoj svojoj emisiji daje neki koristan savjet za gubljenje kilograma, jer vjeruje da je pretilost jedna od najopasnijih stvari za naše zdravlje. Tako je prikupio i tri namirnice za koje tvrdi da ih obavezno treba uvrstiti na svakodnevni jelovnik ako želite smršavjeti.

Za početak, preporučuje kiselo povrće koje smatra najboljom mogućom grickalicom, jer gotovo da i nemaju kalorija. Kiseli krastavci ili neko drugo ukiseljeno povrće po njemu je puno zdraviji i bolji izbor od čipsa, čokolade ili štapića.

Doručak je najvažniji obrok dana, a u njemu glavno mjesto moraju zauzimati žitne pahuljice s voćem, kaže dr. Oz tvrdeći da je upravo to tajna dobre linije Švicaraca koji su proslavili ovu hranu. Naravno, potrudite se jesti integralne žitarice, ne one pakete šarenih "pahuljica" u kojima ima više šećera nego što možete zamisliti.

Kao piće dana dr. Oz preporučuje rooibos čaj, jer ga možete piti bez bojazni cijelog dana, pa i navečer, iz jednostavnog razloga - ne sadrži kofein. Prepun je vitamina C i minerala, a djeluje i kao sredstvo za smirenje probave i živčanog sustava.

Odlično čisti organizam i pomaže pri mršavljenju, a kako je prirodno slatkast, ne treba ga dodatno zaslađivati. Umjesto njega možete se baciti i na čaj od komorača koji ima gotovo jednake učinke.

09.10.2013. 16:29:11
http://metro-portal.hr/savjeti-za-mrsavljenje-dr-oza/80945/