Metro-portal.hr

objavljeno 15.07.2021. 14:21:00
GUME

Sava serije 5 za vožnju po svim uvjetima

Guma za upravljačku osovinu Sava Avant 5 ima dezen s pet rebara s izraženom krivuljom u žljebovima, što se odražava u manjem trošenju pri skretanju

Prave gume
Prave gume (Sava)

Sava predstavlja nove gume serije 5, koju čine gume Avant 5 za upravljačku osovinu, Orjak 5 za pogonsku osovinu i Cargo 5 za prikolice.

Serija je namijenjena prijevoznicima koji traže izdržljive i pouzdane cjelogodišnje gume. Naime, gume Sava serije 5 u svim dimenzijama i na svim osovinama imaju oznaku pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF), što dokazuje njihovu usklađenost s najzahtjevnijim propisima za zimske gume. Idealan su odabir za prijevoznike koji među markama vrijednim povjerenja traže rješenje za različite vrste cestovnih prijevoza i žele postići odličan omjer cijene i kvalitete.

Guma SAVA AVANT 5 za veću izdržljivost

Guma za upravljačku osovinu Sava Avant 5 ima dezen s pet rebara s izraženom krivuljom u žljebovima, što se odražava u manjem trošenju pri skretanju. Većoj izdržljivosti gume pridonose i 4 posto veći volumen gume u gaznom sloju koji je na raspolaganju za trošenje te 1 milimetar dublji žljebovi nego kod njezine prethodnice.1 Guma ima i veliku nosivost pa se može nositi sa zahtjevima najnovijih generacija kamiona koji zbog ekoloških standarda EURO 6 i komponenti povezanih s elektrifikacijom imaju veću masu na upravljačkoj osovini.

Guma ORJAK 5 za cjelogodišnje prianjanje i manje trošenje

Guma za pogonsku osovinu Orjak 5 također se ponosi robusnim dezenom s pet rebara i brojnim lamelama koje osiguravaju snažno prianjanje u svim vremenskim uvjetima. Njezina poluotvorena rebra na ramenome dijelu imaju ojačavajuće elemente koji omogućuju manje trošenje.

Guma CARGO 5 s manjim otporom kotrljanja

Guma Cargo 5 za prikolice svojom otpornom konstrukcijom omogućuje velik potencijal prijeđenih kilometara. Oznaku 3PMSF zaslužila je dezenom s dubokim lamelama koje stvaraju dodatne prianjajuće rubove. Pri kontaktu s cestom oni povećavaju prianjanje i učinkovitost kočenja na mokroj podlozi. Nižim operativnim troškovima dodatno pridonosi i smjesa gaznog sloja koja omogućuje manji otpor kotrljanja, što pomaže povećati iskoristivost goriva i osigurava veći broj prijeđenih kilometara. 

15.07.2021. 14:21:00
http://metro-portal.hr/sava-serije-5-za-voznju-po-svim-uvjetima/133175/