Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2013. 16:20:00
WTF?!

Sat vremena dnevno tražimo izgubljene stvari

Kad se radi o organizaciji doma i stvari u njemu, ljudima definitivno treba pomoć jer uvijek nešto zametnu i troše vrijeme na traženje

Izgleda li ovako i vaš ormar?
Izgleda li ovako i vaš ormar? (Arhiva)

Jeste li jutros iz prve pronašli sve što vam je potrebno da biste izašli iz kuće? Teško, jer velika većina ljudi dnevno u prosjeku provede 55 minuta tražeći stvari koje, eto, nisu na mjestu gdje bi trebale biti.

Ovo je, zapravo, nevjerojatan gubitak vremena koji bi inače mogli mirno utrošiti na igru i zabavu s djecom, druženje s partnerom, dobru knjigu, omiljenu seriju ...

Znači, treba vam organizacija, i to puno bolja nego što je sad imate, pa evo nekoliko savjeta. Za početak, dobro je napraviti popis stvari koje ste stavili u ormar ili ladicu i držati ga s unutarnje strane vrata ili ladice. Naravno, potrebno ga je često ažurirati, ali to je samo pola minute nakon što napravite prvi popis, a štedi puno više vremena.

Uz to, jedna dobra inventura ormara i ladica vrijedi zlata, jer su istraživanja pokazala da gotovo četvrtina stvari u ladicama i ormarima stoji bez razloga, pošto vam zapravo ne trebaju.

Stoga, osim proljetnog i zimskog spremanja, dobro je napraviti češće blic spremanje kako biste provjerili popis i uskladili ga sa stvarnim stanjem.

Uz to, odaberite jedno mjesto u stanu gdje ćete držati sve što vam je potrebno za izlazak iz kuće poput ključeva, sunčanih naočala i sličnih stvarčica, pa ih neće biti potrebno tražiti i panično razbacati pola kuće jer vam se žuri.

A ako ništa od toga ne pomogne, nabavite si Chipolo - zgodne privjeske koje stavljate na važne stvari poput već spomenutih ključeva i naočala, a oni Bluetoothom javljaju vašem smartphonu gdje se nalaze. Nije ni čudo da su razvalili na Kickstarteru i prikupili gotovo 300 tisuća dolara (tražili su samo 15). Genijalno, nije li? 

09.12.2013. 16:20:00
http://metro-portal.hr/sat-vremena-dnevno-trazimo-izgubljene-stvari/82061/