Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2011. 15:01:00
IZBORI

Sastala se Kukuriku koalicija

Kako su predizborne aktivnosti HDZ-a eskalirale, i opozicija se počela češće sastajati i dogovarati

Opozicija planira jače poteze

Čelnici stranaka kastavske skupine, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja odražli su danas radni sastanak u Rovinju na kojemu se raspravljalo o programskim osnovama i organizaciji posla u predizbornoj kampanji, prenosi Hina.

"Raspravljalo se o borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku, za Hrvatsku posla, rada i pravdenosti. To je sve ono što Hrvatska u ovom trenutku nema, ne idemo okolo i ne otvaramo radove na objektima za koje nisu osigurana sredstva već imamo realan pristup problemima, svjesni u kakvom stanju je država i koliko nas posla čeka" - kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, dodavši kako će takva biti i politika koju će provoditi a to je, kako je rekao "politika realnih obećanja i optimizma u kojoj je potrebno Hrvatsku probuditi iz stanja u kojem se trenutno nalazi".

Po njegovim riječima Hrvatska je zemlja ogromnih potencijala koji se mogu i u nešto pretvoriti ali nažalost u najvećem dijelu Hrvatske oni nisu pretvoreni u bolji život za građane, u pravedn odnos. Stoga, kada dođemo na vlast, ukinut ćemo politiku koja se provodila do sada i napravit ćemo od Hrvatske jedno bolje kvalitetnije mjesto za život s pravednijom raspodjelom i pravednijim odnosom među regijama.

"Nismo se bavili vlašću i njezinim lutanjima, ona je o sebi sve rekla. Pred nama je ozbiljan posao i izazovi kojih nismo možda ni svjesni ali kojih se ne bojimo" - naglasio je Milanović. Decentralizacija, drži on, nije fragmentacija Hrvatske niti razbijanje Hrvatske na niz slabih točaka, već je to jačanje svakog djela Hrvatske što je namjerno gušeno od 1993. kada se Hrvatska morala centralizirati zbog rasta.

"Sada, ovakva centralizacija Hrvatsku vodi u stagnaciju. Danas se sve čuva za kampanju gdje se najavljuju projekti po principu "uzmem ti kunu, vratim ti dvije lipe". Tako više ne može" - poručio je Milanović.

Odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjavu Slavka Linića da ukoliko bude u novoj vlasti izabran za premijera da bi tada trebao odstupiti s mjesta predsjednika stranke, Milanović je istaknuo kako je to njegov osobni stav te kako su europska iskustva drukčija. "O tome ćemo nakon izbora, mi smo stranka u kojoj ljudi slobodno govore" - kazao je Milanović.

21.08.2011. 15:01:00
http://metro-portal.hr/sastala-se-kukuriku-koalicija/62445/