Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2008. 01:18:27

Sarkozy uz Carlu želi postati novi Kennedy

Prva dama Francuske kostimom u stilu Jackie O oduševila Britance

Carlino kopiranje stila Jackie Kennedy samo dokazuje Sarkozyjevu zaluđenost tom obitelji
Carlino kopiranje stila Jackie Kennedy samo dokazuje Sarkozyjevu zaluđenost tom obitelji (Reuters)

Ona je nova Jackie Kennedy Onassis, utjelovljenje princeze Diane i Grace Kelly, tepali su jučer britanski mediji francuskoj prvoj dami Carli Bruni, koja je došla kao pratnja  svog supruga, predsjednika Nicolasa Sarkozyja u njegov prvi službeni posjet Velikoj Britaniji. Oduvijek suzdržane i konzervativne Britance Carla je doslovno oborila s nogu. Iako su je na dan dolaska na naslovnicama tabloida dočekale njezine razgolićene fotografije, kada se Carla pojavila pred kraljicom Elizabetom II. u sivom Diorovom kostimu, Britanci su se doslovce raspametili. ‘Carlomanija’ je gurnula u drugi plan sam Sarkozyjev posjet, njegov govor pred zastupnicima obaju domova parlamenta i najavljeno slanje francuskog pojačanja u Afganistan.

- Sarkozy nam se želi svidjeti, ali nama se sviđa Carla - piše na naslovnoj stranici konzervativnog lista Daily Telegraph. Kada je Carli Bruni-Sarkozy predsjednikov savjetnički tim predložio da odjene sivi Diorov kostim s kapicom u istoj boji, točno je ciljao na ovakve reakcije, piše list Times. Pa iako je pomalo sličila na stjuardesu, kostim u stilu Jackie Kennedy bio je pun pogodak.

PrijateljstvoFrancuski predsjednički par susreo se s premijerom Gordonom Brownom i njegovom suprugom Sarah. Brown i Sarkozy održali su sastanak na Arsenalovom stadionu Emirates, koji je izabran kao simbol prijateljstva dviju zemalja. 

Times je također podsjetio na izjavu predsjednika J. F. Kennedyja prilikom njegova posjeta Parizu 1961. godine. - Ja sam čovjek koji je u Pariz došao kao pratnja Jackie Kennedy - rekao je JFK. Isti je slučaj i sa Sarkozyjem u Londonu. Međutim, Carlina sličnost s Jackie Kennedy, piše Times, potvrda je i Sarkozyjeve zaluđenosti tom slavnom obitelji. Naime, otkad je u svibnju izabran za predsjednika,  Sarkozy pokušava oživjeti Kennedyjev Camelot.

- Ako ste voljeli Jackie Kennedy, zavoljet ćete i Ceciliju - rekao je tada Sarkozy za svoju bivšu suprugu. Također, svoj prvi obiteljski fotosession u Elizejskoj palači s mladim Louisom Sarkozyjem francuski predsjednik napravio je po uzoru na fotografije Kennedyjevih s njihovim sinom John-Johnom. No, bez obzira na sve, Francuzi su presretni i Carlu dižu u nebesa.   (MB)

28.03.2008. 01:18:27
http://metro-portal.hr/sarkozy-uz-carlu-zeli-postati-novi-kennedy/5051/