Metro-portal.hr

objavljeno 25.07.2013. 19:01:00
LEGENDA

Santana u ponedjeljak na Jazinama

Grad Zadar, more, sunce i dobra glazba su dobitna kombinacija za savršeno proveden ljetni dan!

Santana pod zadarskim nebom
Santana pod zadarskim nebom (Adria Entertainment)

Santanin tim je ponosno najavio izlazak novog DVD-a. Invitation to Illumination - Live at Montreux 2011 će službeno biti u prodaji od 20.8.2013. godine. Osim u DVD formatu, izdanje će biti dostupno i za Blue-ray.

Ovaj jedinstveni koncert snimljen je u suradnji dva velika imena gitarističkog svijeta. Carlosa Santane i Johna McLaughlina. Obuhvaća većinu pjesama s njihovog suradničkog albuma Love Devotion Surrender iz 1973. godine. Na DVD-u Inivtation to Illumination -- Live at Montreux 2011 također sudjeluje Claude Nobs, osnivač Montreux Jazz Festivala. Claude Nobs svira harmoniku na posljednjoj pjesmi na albumu. DVD izdanje izlazi pod imenom izdavače kuće Eagle Rock Entertainment

U Montreuxu, 1.srpnja 2011. godine, susrela su se dva gitaristička virtuoza, Carlos Santana i John McLaughlin te održali fenomenalni koncert koji je zabilježen video zapisom. Iako su već surađivali, ovo je bio njihov prvi zajednički koncert.

Ove godine, 29. srpnja grad Zadar će ugostiti Carlosa Santanu i njegov prateći bend. Ispod zadarskog neba u neposrednoj blizini mora nema sumnje kako će to zaista biti nezaboravna večer ispunjena virtuoznim sviranjem s karakterističnim i prepoznatljivim notama svojstvenim samo Carlosu Santani. Bit će to prekrasna večer koja se ne smije propustiti.

Dostavljen s dozom strasti i ispunjen jedinstvenim duhom gitare, Carlos Santana je jedan od svjetskih najpoznatijih glazbenih izvođača koji već više od četiri desetljeća (od najranijih dana započetih s revolucionarnom afro-latino-blues-rock fuzijom u San Franciscu) svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Umjetnik svojom vizionarskom snagom nadilazi glazbene žanrove, ali i generacijske, kulturne te geografske granice.

U više od četrdeset godina, Santana je prodao više od 100 milijuna albuma te dosegao više od 100 milijuna obožavatelja na koncertima diljem svijeta. Godine 1998., uvršten je Rock and Roll Hall of Fame. Časopisu Rolling Stone uvrstio ga je među najveće gitariste svih vremena: Santanin kristalno čisti ton i jasno sviranje čini ga jednim od rijetkih glazbenika koji se mogu prepoznati već po jednoj odsviranoj noti."

Santana je razvio zvuk univerzalnog prizvuka s kojim je uvijek bio ispred svog vremena. Danas se idealno preklapa s idejama 21. stoljeća. Uz predanost humanitarnom djelovanju i socijalnom aktivizmu, Carlos Santana je ne samo globalna glazbena ikona nego i veliki primjer uzornog građanina svijeta.

Ulaznice za ovaj ljetni spektakl su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi se može naći i popis svih prodajnim mjesta).

Cijene ulaznica su:

VIP sjedenje - 365 kn* - RASPRODANO

Stajanje 1 -  225 kn*

Stajanje 2  - 160 kn

 (*5 kn od svake prodane ulaznice namijenjeno je za humanitarne svrhe zaklade MILAGRO)

Gostovanja popularnih izvođača postaje konstanta ljeta u Zadru. Osim zbog svojih turističkih posebnosti, Zadar postaje i nezaobilazna destinacija za ljubitelje dobre glazbe. Ovog ljeta u Zadar dolazi Carlos Santana - jedan od najprepoznatljivijih gitarista karakterističnog zvuka. Ovog ljeta u Hrvatskoj imamo priliku uživati u virtuoznosti još jedne velike zvijezde! U sklopu nove turneje, Santana će 29.7.2013. zasvirati na Jazinama u Zadru!

Grad Zadar, more, sunce i dobra glazba su dobitna kombinacija za savršeno proveden ljetni dan!

Santana - Zadar, Jazine Open Air - 29.7.2013.!

25.07.2013. 19:01:00
http://metro-portal.hr/santana-u-ponedjeljak-na-jazinama/79475/