« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Dajte nam parking

Nastavak prosvjeda na Britancu gotovo tragično završio

Vozači nisu imali previše razumijevanja za prosvjednike, pa je umalo došlo do tragedije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

Zagrebparking

,

prosvjed britanac

,

prosvjed pantovčak

Da život u elitnom kvartu može postati pakao najbolje svjedoče muke stanovnika Pantovčaka. Iako na toj prestižnoj zagrebačkoj adresi ima cijeli niz poznatih imena, dobar dio stanovnika tamo živi odavno, u starim kućama koje dvorišta ili garaža jednostavno nemaju. Cijeli život parkiraju automobile ispred kuće, no jesenske akcije Zagrebparkinga zagorčale su im život.

Cijela jedna strana Pantovčaka osvanula je u stupićima, a na drugoj je iscrtano tek 88 mjesta za parking. Stanari su pohitali po godišnje karte za parking, masno ih platili (660 kuna), no kako to u Zagrebu biva, prodana karta ne znači nužno i da se imate gdje parkirati.

Bitno veći broj prodanih karata od parkirnih mjesta doveo je već do nekoliko incidenata među dosadašnjim dragim susjedima, jer uvrebati prazno mjesto u krugu od par stotina metara od doma postala je nemoguća misija.

Stoga već nekoliko nedjelja nezadovoljni stanovnici Pantovčaka hodaju amo-tamo preko pješačkog prelaza na raskrižju Britanca i svoje ulice, blokirajući promet i pišući sve zanimljivije i inventivnije prosvjedne note gradonačelniku i Zagrebparkingu. Ove su nedjelje na tapeti bili i potencijalni budući susjedi, kandidati za novog predsjednika Hrvatske.

No, ove nedjelje vozači su pokazali potpuno nerazumijevanje za prosvjed, trubeći i psujući prosvjednike koji su šetali pješačkim prijelazom. Vozačica crvenog Clia izgubila je živce i krenula kroz kordon, tako da je organizator prosvjeda završio na njenoj haubi. Vozačica je nastavila dalje, a prosvjednik se grčevito držao da ne padne, uspjevši zaustaviti automobil tek kada je slomio retrovizor.

Policija je odmah intervenirala i napravila zapisnik o incidentu, a prosvjednik je prevežen u bolnicu. Još uvijek se ne zna da li je i kakve ozljede pretrpio.

Stanari najavljuju nastavak prosvjeda svake nedjelje dok se nešto ne promijeni, no kako iz Grada i Zagrebparkinga do sada nitko nije reagirao, teško da će se to dogoditi u doglednoj budućnosti.

13.12.2009. 15:39:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh