Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2013. 03:51:00
BRAVO!

Sanja Jovanović s rekordom do zlata

Sanja Jovanović osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu pobijedivši u utrci na 50 metara leđno s novim rekordom Igara 28:48

Prvo zlato na MI za Sanju
Prvo zlato na MI za Sanju (Arhiva)

Sanja je tako osvojila ukupno svoju već šestu medalju na mediteranskim igrama. Niz je započela u Tunisu 2001. gdje je osvojila srebro na 100 m leđno, te broncu na 100 slobodno, zatim je u Almeriji 2005. bila srebrna na 50 leptir, te brončana na 100 leđno, dok je prije četiri godine u Pescari bila brončana na 50 leđno.

Ovoga puta stigla je do zlata oborivši mediteranski rekord Talijanke Elene Gemo iz Pescare za 12 stotinki sekunde. Najbolja iz kvalifikacija Grkinja Theodora Drakou bila je druga s 28:66, dok je broncu osvojila Talijanka Ariana Barbieri s rezultatom 28:74.

'Sretna sam, ostvarila sam lijep uspjeh. Osjetila sam kako bi ovo mogla biti dobra utrka, planirala sam rezultat nešto manji od 29 sekundi, no ovo vrijeme me iznenadilo,' kazala je 27-godišnja Dubrovkinja.

Do polovice bazena utrka je bila izjednačena, no Sanja je u posljednjih 25 metara pojačala ritam i doplivala do zlata. 'Koncentrirala sam se na tehniku i utrku sam odradila bez većih pogrešaka i što je važno nisam pala u zadnjih 15 metara,' dodala je.

Za Sanju je Turska očito sretna zemlja jer je u Istanbulu u malim bazenima osvojila zlato uz svjetski rekord. Sada je u Mersinu ponovo bila zlatna uz rekord mediteranski igara. 'Tako se poklopilo, očiti mi ovdje odgovara.'

Zlato je osvojila 12 godina nakon što je kao 14-godišnjakinja debitirala na MI. 'To znači da sam stara i da sam lagano za mirovinu,' dodala je sa smiješkom, te nastavila. 'Lijep je to uspjeh. Nije lako sve te godine bilježiti dobre rezultate.'

Za nju su MI igre gotove jer je nastupila u samo jednoj disciplini, no nema vremena za odmor. Koncem srpnja slijedi svjetsko prvenstvo u Barceloni. 'Nemam vremena za predah. Nastavljamo s treninzima i pripremama za SP. U barcelonu putujem bez veliko pritiska, nadam se jednom polufinalu,' zaključila je Jovanović.

22.06.2013. 03:51:00
http://metro-portal.hr/sanja-jovanovic-s-rekordom-do-zlata/78876/