Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2012. 19:50:56
DIJAMANTNA LIGA

Sandri Perković pobjeda i rekord mitinga u Stockholmu

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u Dijamantnoj ligi, prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu, stigla na dramatičan način

Sandra Perković nastavlja s pobjedama
Sandra Perković nastavlja s pobjedama (Arhiva)

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković samo 13 dana nakon najvećeg uspjeha u karijeri ostvarila je novu pobjedu, na mitingu "Dijamantne lige" u Stockholmu bila je najbolja s odličnim rezultatom od 68,77 metara. To je za samo 34 centimetra slabije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila u Londonu i s kojim je osvojila nalsov olimpijske pobjednice.

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u "Dijamantnoj ligi", prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu, stigla na dramatičan način, pobjednički je hitac bacila u posljednjoj, šestoj seriji, a to je ujedno bio i posljednji hitac natjecanja. Naša je atletičarka ujedno postavila i novi rekord mitinga koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.

Perković je preuzela vodstvo u natjecanju hicem od 66,26m iz treće serije, ali je Piščalnikova odgovorila sa 66,85m u petoj. No, naša je prvakinja smogla snage za novi preokret i pobjednički hitac na samom kraju natjecanja.

I prije pobjede u Stockholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u "Dijamantnoj ligi" u svojoj disciplini, a ovime je samo još povećala prednost u odnosu na konkurenciju. Uoči posljednjeg natjecanja, koje je na programu u Zurichu 30. kolovoza, Perković ima 22 boda, dok drugo mjesto dijele Australka Dani Samuels i Njemica Nadine Mueller sa po pet bodova.

 

REZULTATI:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)     68,77m
2. Darja Piščalnikova (Rus)  66,85
3. Nadine Mueller (Njem)     65,07
17.08.2012. 19:50:56
http://metro-portal.hr/sandri-perkovic-pobjeda-i-rekord-mitinga-u-stockholmu/73338/