Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2019. 10:31:00
BRAVO

Sandra i Sara blistale na Hanžeku

Najbolja htrvatska sportašica Sandra Perković još jednom je oduševila svojim nastupom na Hanžekovićevom memorijalu

Sjajna večer na Savi
Sjajna večer na Savi (Arhiva)

Sandra je nakon dva dobra hica u drugoj i trećoj seriji (64.75 i 64.59) pitanje pobjednice riješila s odličnih 67.78 u petoj seriji i izazvala erupciju oduševljenja u publici.

"To je bilo to! Malo smo presložili listu prioriteta ove godine i shvatili da su nam Svjetsko prvenstvo, finale Dijamantne lige i Hanžek ove godinen najvažniji i tako smo se pripremali. Neke su se stvari na treningu zadnjih tjedan dana posložile i znala sam da ne mogu loše baciti. Hvala organizatorima što su napravili ovako sjajan miting i hvala publici što me je nosila. Novi krug je doista dobar, malo je prebrz. Trenutno nisam u tolikoj formi da ga mogu iskontrolirati. Da je natjecanje bilo za mjesec dana, možda bih mogla. Sljedeće godine me očekuje ponavljanje hica od 70 metara i osvajanje Hanžekovićeva memorijala ", rekla je Sanda nakon pobkedničkog nastupa.

Odlično treće mjesto je u bacanju diska zauzela mlađeseniorska prvakinja Europe koja je s 62.57 bila treća.

Na samom početku mtinga publiku je svojim nastupom oduševila druga hrvatska olimpijska pobjednica, Sara Kolak. Već u prvoj seriji je s 65.82 srušila 15 godina star rekord mitinga, dok je u trećoj njezin koplje odletjelo čak do 66.42! Svoje oduševljenje nastupom u Zagrebu nije mogla sakriti:

"Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu.  Domaći miting je domaći miting i to je sasvim posebno natjecanje. Drago mi je što smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika u živio. Promijenili smo neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju. Hvala svima što su došli. Sdada žurim mami i tati!"

Pomalo uznenađujućim ishodom okončana je Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone u kojoj je s 13. 47 pobijedio ShaneBrathwaite dok je Sergej Šubenkov, koji je lovio rekordnu četvrtu pobjedu u Memorijalnoj utrci bio  treći.

"Možda je to bilo iznenađujuće, no ja se uvijek u urci držim svog plana. Lani u Zagrebu nisam bio baš dobar, pa sam to sada odlučio popraviti. Isto tako planiram trčati i u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi i Olimpijskih igara u Tokiju. Ohrabruje me to što znam da ovu utrku u Zagrebu osvajaju samo svjetski i olimpijski prvaci", rekao je Brathwaite.

04.09.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/sandra-i-sara-blistale-na-hanzeku/120465/