Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2011. 15:06:00
NARUŠENA PRIVATNOST

Sanader razmišlja o tužbi protiv hrvatskih medija

Zadiranje u privatni život zasmetalo je Ivi Sanaderu kojem je očito manje važno što je godinama zadirao u džepove Hrvata

Vila Sanaderovih
Vila Sanaderovih (Damir Krajac / CROPIX)

Ivo Sanader zajedno s odvjetnicima razmatra mogućnost poduzimanja pravnih koraka protiv hrvatskih medija zbog zadiranja u njegov privatni život, prenosi Hina izjavu austrijskog odvjetnika Wernera Suppana.

Suppan je u izjavi za austrijsku novinsku agenciju APA-u potvrdio raniju izjavu Sanaderova hrvatskog odvjetnika Gorana Suića, da Sanader neće tužiti pravosudna tijela u Salzburgu zbog njegovih fotografija iz ćelije koje su objavljene u medijima.

Međutim, Suppan je istodobno izjavio da se, zbog toga što je povrijeđena Sanaderova privatnost, trenutačno "ispituje mogućnost pravnih koraka protiv hrvatskih medija".

Ravnatelj zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel kazao je prije nekoliko dana austrijsku novinsku agenciju APA-u izjavio da je u tom zatvoru izvršena unaprijed planirana premetačina te da su u zatvoru pronađeni neki predmeti i uređaji koje zatvorenici ne smiju posjedovati.

Ne zna se tko ga je snimao u zatvoru

Ravnatelj zatvora razgovarao je sa Sanaderom o njegovim fotografijama i snimkama u pritvoru koje su se pojavile na internetu.

"Meni se zbog toga nije požalio", rekao je, dodajući kako je očito netko snimio Sandera u njegovoj ćeliji kroz špijunku te fotografije i videozapis stavio na internet. "Posljednji video koji se pojavio bio je jako dobre kvalitete. Ne može se isključiti mogućnost da je ta videosnimka napravljena u zatvoru modernim mobitelom", rekao je Knebel.

Ravnatelj zatvora u Salzburgu rekao je da se Sanader, naravno, ima pravo zbog toga žaliti jer je "u načelu riječ o povredi zone privatnosti".

Prije nekog vremena u hrvatskim su se medijima pojavile fotografije Sanadera u zatvorskoj ćeliji u Salzburgu. Ravnatelj zatvora tada je odbio mogućnost da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, a dodao je kako to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu.

14.02.2011. 15:06:00
http://metro-portal.hr/sanader-razmislja-o-tuzbi-protiv-hrvatskih-medija/55350/