Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2012. 17:21:09
ŽRTVA NAMJEŠTALJKE

Sanader: Ovo je politički motiviran proces

"Oni koji idu protiv i namještaju cijelu priču priznaju da su učinili nedjela, da su kršili zakon, da su kriminalci. A onda samo kažu to mi je rekao Sanader da napravim", kazao je Sanader

Fotografija vijesti

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je izjavio da je spreman za početak još jednog suđenja, u aferi Fimi media, te da će dokazati da je sve što mu se događa u zadnje dvije godine "jedna velika namještaljka i apsolutno politički motiviran proces", javlja Hina.

Obračajući se novinarima koje je od početka suđenja uglavnom izbjegavao Sanader je kazao da u novi proces ulazi pun samopouzdanja, jer ima "najbolju obranu u Hrvatskoj i najbolje argumente".

"Oni koji idu protiv i namještaju cijelu priču priznaju da su učinili nedjela, da su kršili zakon, da su kriminalci. A onda samo kažu to mi je rekao Sanader da napravim", kazao je bivši premijer, rekavši da je riječ o jeftinim pokušajima koji neće proći.

Izlazeći sa zagrebačkog Županijskog suda sa svojim je odvjetnicima iskazao nezadovoljstvo iskazima dvojice "hrvatskih" predstavnika u upravi Ine koji su jučer i danas na suđenju u aferi Ina-MOL posvjedočili da su izmjene dioničkog ugovora koji je njegova vlada 2009. potpisala s MOL-om naštetile hrvatskim interesima.

"Valjda je hrvatski interes bio da Ina postane uspješna kompanija", kazao je Sanader izlazeći sa suda, ističući da je i iz iskaza dvojice svjedoka iz uprave Ine jasno da je poslovanje te tvrtke uspješnije nakon izmjena dioničkog ugovora.

Članove uprave Ine Ivana Krešića i Davora Mayera nazvao je "podmetnutim svjedocima", čija je jedina zadaća odugovlačenje procesa.

Na novinarsko pitanje je li riječ o "svjedocima Jadranke Kosor", s obzirom da su u upravu Ine imenovani u vrijeme njene vlade, Sanader je kazao da se u tom pitanju već i sugerira odgovor. "On je vrlo blizu", kazao je bivši premijer, dok je njegov odvjetnik Čedo Prodanović rekao da na takvo pitanje ne može odgovoriti.

No, i on je iskaze Krešića i Mayera nazvao tendencioznima jer su uporno odbijali odgovoriti na pitanja kojima bi se mogla srušiti argumentacija tužiteljstva, dok su na pitanja USKOK-a imali unaprijed pripremljene odgovore.

"Imamo svjedoke koji kao papagaji ponavljaju istu priču. Činjenica je da na niti jedno naše pitanje nisu željeli odgovoriti", kazao je Prodanović. Dodao je da je riječ o svjedocima koji su na sud došli s misijom da poprave stanje koje su pokvarili raniji svjedoci tužiteljstva, koji su, tvrdi Prodanović, zanijekali štetnost ugovora koje je s MOL-om potpisala Sanaderova vlada.

"Činjenica je da Ina sada posluje pozitivno, a kada dođu tržišne cijene plina poslovat će još bolje", zaključio je Prodanović.

13.04.2012. 17:21:09
http://metro-portal.hr/sanader-ovo-je-politicki-motiviran-proces/70021/