Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2008. 22:15:34

Sanader ne da dvostuko pravo glasa manjinama

Vrh države nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje
Vrh države nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje (Goran Mehkek/CROPIX)

Hrvatski premijer Ivo Snader još uvijek čvrsto stoji iza svoje izjave da nema dvostrukog prva glasanja za manjine.

Na jučerašnju upit novinara zalaže li se za dvostruko pravo glasa i za nacionalne manjine predsjednik Vlade je odgovorio da da je protiv toga i da se zalaže za ravnopravnost svih pred zakonom, ali da će se to pitanje još razmotriti i razgovarati na tu temu.

- Svi građani moraju biti jednaki pred zakonom, što znači da neki ne mogu imati dvostruko pravo glasa, dok se onima koji ne žive u Hrvatskoj treba ukinuti - kazao je premijera Ive Sanader nakon sjednice državnog Odbora za obilježavanje. ako su zastupnici nacionalnih manjina nakon njegove nedavne izjave podigli svoj glas braneći stav dvostrukog glasanja, premijer je i ovaj put bio odlučan smatrajući da je jedno pravo glasa sasvim dovoljno.

Nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje obljetnica predsjednik vupitan da komentira napise u jednom dnevnom listu po kojima je Zlatka Komadinu izabrao za svog nasljednika,  rekao je da su to medijska nagađanja i da u njih ne ulazi. Napomenuo je da idući predsjednik Republike mora biti korektiv drugih poluga vlasti, zalagati se za europski put Hrvatske te za dobrobit i ravnopravnost svih građana.   (METRO/HINA)

NezadovoljniPredsjednik i premijer naglasili su da nisu  zadovoljni borbom protiv korupcije, a Mesić je posebno apostrofirao institucije. Očito da glavni problemi ostaju i dalje, naglasio je Mesić. 

16.06.2008. 22:15:34
http://metro-portal.hr/sanader-ne-da-dvostuko-pravo-glasa-manjinama/8664/