Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2011. 11:29:00
NOGA JE LOŠE

Sanader iz pritvora prebačen u bolnicu u Svetošimunskoj

Čedo Prodanović jutros je izjavio da je Sanader u policijskom vozilu napustio Remetinec, te da se s njim dogovorio kako će mu se javiti nakon pregleda u bolnici

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Vjekoslav Skledar)

Bivši premijer Ivo Sanader jutros je iz pritvora u Remetincu prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici gdje bi trebao obaviti liječnički pregled zbog komplikacija s nogom koju je ozlijedio dok je bio u pritvoru u Austriji.

Jedan od Sanaderovih odvjetnika Čedo Prodanović jutros je Hini izjavio da je Sanader u policijskom vozilu napustio Remetinec, te da se s njim dogovorio kako će mu se javiti nakon pregleda u bolnici.

Istaknuo je da mu je sada teško nagađati hoće li Sanader biti upućen na liječničke preglede i u neku drugu bolnicu, te naglasio da će njegov branjenik, s obzirom na to da je njegova noga u teškom stanju i da je promijenila boju, svakako biti upućen na magnetsku rezonancu i color doppler. "Ako te preglede ne može obaviti u Svetošimunskoj, onda će morati ići u neku drugu bolnicu", rekao je Prodanović.

Zbog zdravstvenih problema s nogom USKOK-ovi istražitelji Sanadera su jučer saslušali u Remetincu, a ne u sjedištu USKOK-a.

Prodanović je novinarima nakon saslušanja izjavio kako se situacija sa Sanaderovom nogom zakomplicirala. Kazao je da je prva dijagnoza ukazivala na istegnuće ligamenata, no kako problem predugo traje, neki liječnici sumnjaju da je možda riječ o "nekakvoj sepsi" jer je noga i dalje natečena te je promijenila boju.

Inače, Sanader je u jučerašnjem dvosatnom iskazu pred dvije USKOK-ove tužiteljice porekao sve za što ga se tereti u aferi Fimi media, a nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva. Obranu će, prema najavama, nastaviti iznositi u srijedu, u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke.

22.07.2011. 11:29:00
http://metro-portal.hr/sanader-iz-pritvora-prebacen-u-bolnicu-u-svetosimunskoj/61549/