Metro-portal.hr

objavljeno 22.03.2018. 09:29:00
NOVOSTI

Samsung želi postati "noćna mora" tvrtke Sony na području proizvodnje senzora kamera

Samsung procjenjuje da potrebe za ovom vrstom senzora stalno rastu i vjeruju kako su njihovi ISOCELL senzori gotovo iste kvalitete kao od tvrtke Sony

Samsung želi istisnuti Sony
Samsung želi istisnuti Sony (Arhiva)

Samsung osim što se etablirao kao lider u DRAM i NAND flash memorijama, sada želi svrgnuti Sony s vrha na području senzora kamera za pametne telefone. Hoće li uspjeti?

Samsung procjenjuje da potrebe za ovom vrstom senzora stalno rastu i vjeruju kako su njihovi ISOCELL senzori gotovo iste kvalitete kao od tvrtke Sony. Krenuli su u napad još prošle godine započevši izgradnju novog postrojenja za proizvodnju senzora. Završetak izgradnje planiran je kasnije ove godine.

Isto tako, kako izvještava SamMobile, polako transformiraju proizvodnu DRAM liniju u tvornici Hwasung, na proizvodnju senzora slike. Očekuje se da bi već u drugoj polovici ove godine u njoj mogla početi proizvodnja senzora za kamere. Kada oba pogona budu osposobljena proizvodit će oko 50.000 senzora mjesečno.

Potom Samsung planira raditi na još jednom proizvodnom pogonu koji bi im omogućio podići ukupnu proizvodnju na oko 120.000 mjesečno. Za usporedbu, Sony je prošle godine proizvodio 100.000 foto senzora na mjesečnoj bazi. To je rezultat ulaganja 4 milijarde dolara 2015. godine u proširenje proizvodnih kapaciteta i daljnju konsolidaciju u ovom segmentu tržišta.

Također je Samsung potvrdio da ISOCELL Fast 2L3 senzor koji se nalazi u Galaxy S9, bit će dostupan za druge uređaje u budućnosti.

Ostaje vidjeti hoće li Samsung moći srušiti Sony s vrha. Nema sumnje, div iz Japana neće mirno sjediti. Uostalom, proizvodnja i prodaja senzora im je vrlo profitabilna za razliku od pametnih telefona.

22.03.2018. 09:29:00
http://metro-portal.hr/samsung-zeli-postati-nocna-mora-tvrtke-sony-na-podrucju-proizvodnje-senzora-kamera/111023/