Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2009. 10:22:31
4,29 milijardi dolara

Samsung postaje zeleni proizvođač

Proizvodit će ekološki prihvatljivije proizvode u sigurnijim tvornicama

(Corbis)

Južnokorejski proizvođač elektroničkih uređaja Samsung Electronics predstavio je javnosti u ponedjeljak 4,29 milijardi dolara vrijedan plan razvoja ekološki prihvatljivih proizvoda i smanjenja emisija stakleničkih plinova iz tvornica u razdoblju do 2013.

Projekt 'PlanetFirst' bit će fokusiran na rast uz niske emisije štetnih plinova, ističe se u Samsungovu priopćenju.

Plan predviđa smanjenje emisija CO2 iz tvornica za 50 posto i smanjenje ukupnih neizravnih emisija iz svih Samsungovih proizvoda za 84 milijuna tona u razdoblju do 2013., te sustav kontrole koji će jamčiti da svi proizvodi zadovoljavaju međunarodne standarde zaštite okoliša.

Kompanija će u inicijative vezane za upravljanje utjecajem proizvodnje na okoliš i na jačanje odgovarajuće suradnje s dobavljačima i partnerima uložiti oko 5.400 milijardi wona.

Od te će svote 3.100 milijardi wona biti izdvojeno za razvoj ekološki prihvatljivih proizvoda a 2.300 milijarde za tehnologije koje štede energiju i smanjenje nepovoljnog utjecaja na okoliš Samsungovih pogona.

Smanjenje emisija štetnih plinova bit će postignuto kroz poboljšanu energetsku učinkovitost proizvoda koji uključuju televizore, hladnjake i klima-uređaje i smanjenje potrošnje električne energije u stand-by modusu rada.

Samsung Electronics najveći je proizvođač kompjutorskih memorijskih čipova u svijetu i vodeći proizvođač digitalnih televizora, mobitela i ekrana koji se temelje na TFT LCD tehnologiji.

Izvor: Hina

20.07.2009. 10:22:31
http://metro-portal.hr/samsung-postaje-zeleni-proizvodjac/19632/