Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2017. 09:44:00
NOVOSTI

Samsung pokrenuo proizvodnju druge generacije 10nm DRAM-a

DDR4 8 Gb DRAM čipovi druge generacije namijenjeni su za Cloud Computing centre, mobilne uređaje, grafičke kartice i druge elektroničke proizvode

Nova generacija računalne memorije
Nova generacija računalne memorije (Samsung)

Tvrtka Samsung Electronics najavila je početak serijske proizvodnje 8 Gigabitnih DDR4 (Double-Data-Rate-4) DRAM memorijskih čipova proizvedenih pomoću 10nm (1y-nm) tehnologije druge generacije. Prijelaz na drugu generaciju tehnologije izvodi se bez uvođenja EUV litografije.

DDR4 8 Gb DRAM čipovi druge generacije namijenjeni su za Cloud Computing centre, mobilne uređaje, grafičke kartice i druge elektroničke proizvode.

Ovi novi DDR4 DRAM čipovi u usporedbi s prvom generacijom imaju poboljšanja u nekoliko ključnih točaka zahvaljujući upotrebi napredne vlasničke tehnologije za dizajn integriranih krugova. Među poboljšanjima su porast performansi za približno 10 % i povećanje memorijske propusnosti podataka na 3600 Mbit / s. Istovremeno, energetska učinkovitost povećana je za 15%. Također Samsung kaže da su implementirali "jedinstveni zračni prostor" kako bi se značajno smanjio parazitski kapacitet i uvela poboljšana provjera pogrešaka kako bi se podignula ukupna učinkovitost na višu razinu.

Samsung Electronics je ovim novim, ujedno i najmanjim DRAM čipom na svijetu, učvrstio svoje vodstvo nad konkurentima. Osim toga, Gyoyoung Jin, predsjednik Samsung sektora čipova, izjavio je da ovogodišnja poluvodička djelatnost donijela im je rekordnu operativnu dobit dok uvođenje ovih DRAM-čipova i sustava sljedeće generacije ubrzati će implementaciju DDR5, HBM3, LPDDR5 i GDDR6 čipova.

Piše: Sanja Ledinek
30.12.2017. 09:44:00
http://metro-portal.hr/samsung-pokrenuo-proizvodnju-druge-generacije-10nm-dram-a/109414/