Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2018. 09:29:00
NOVOSTI

Samsung je radio godinu dana na razvoju stereo zvuka za Galaxy S9/S9 +

Dolby Atmos inženjeri prilagodili su svoju tehnologiju koja se simulira preko softvera, a čija je glavna značajka stavljanje zvukova u interijer trodimenzionalnog audio okružja

Samsung se potrudio oko zvuka
Samsung se potrudio oko zvuka (Samsung)

Stereo zvučnici u Galaxy S9 / S9 + napravljeni su u suradnji s AKG / Harman Kardon i Dolby Atmos razvojnim timovima. Emitiraju zvuk jači 1,4 puta (3-4 dB) od rješenja u Galaxy S8 /S8 +. U njihov razvoj potrošeno je godinu dana. Priču o razvoju ispričali su rekli na službenom blogu.

Za potrebe stereo zvuka Samsung je odlučio od nule napraviti dovoljno tanak i kompaktni zvučnik kako bi mogli zadržati uske okvire oko zaslona. Glavnu poteškoću stvarala je njegova instalacija. Zahtijevala je preuređenje smještaja prednje kamere i iris skenera. Osim toga, bilo je potrebno prilagoditi oba zvučnika da rade na isti način. Problem se pokazao u njihovoj veličini. Donji (primarni) zvučnik je gotovo pola manji od gornjeg, a on je opet, povećane veličine za 1,5 puta u odnosu na onaj u S8/S8 +.

AKG audio stručnjaci pridonijeli su usavršavanju zvučnika i smanjenju smetnji od drugih komponenti koje također koriste magnete kako ne bi uzrokovale statičku ili akustičnu buku. Dolby Atmos inženjeri prilagodili su svoju tehnologiju koja se simulira preko softvera, a čija je glavna značajka stavljanje zvukova u interijer trodimenzionalnog audio okružja dajući dojam da zvukovi dolaze sa svih strana.

Kako uključiti Dolby Atmos u Galaxy S9/S9 +

Nažalost, značajka Dolby Atmos nije uključena prema zadanim postavkama. Da biste omogućili tu značajku, prijeđite na Postavke → Zvuk i vibracije i pomaknite se dolje do "Naprednih postavki". Dodirnite "Kvaliteta zvuka i efekti" i uključite opciju za Dolby Atmos.

Isto tako možete dodati Dolby Atmos na izbornik "Brzih postavki".

Piše: Sanja Ledinek
25.04.2018. 09:29:00
http://metro-portal.hr/samsung-je-radio-godinu-dana-na-razvoju-stereo-zvuka-za-galaxy-s9-s9/111732/