Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2018. 10:01:00
COOL

Samoborsko kino dostupno je svima

Osim Kina na putu, Samoborci će u sklopu Ljetnog kina uživati u gledanju filmova na otvorenom, svakoga četvrtka navečer na velikoj livadi iza zgrade Hrvatskog doma

Ljetno kino za Samoborce
Ljetno kino za Samoborce (Arhiva)

Iako se samoborsko kino preuređuje, Samoborci ovoga ljeta mogu uživati u brojnim filmskim projekcijama - na razne načine.

Pokrenut je projekt Kino na putu koji donosi kulturu u mjesne odbore u okolici Samobora, njihove društvene i vatrogasne domove, škole i školska igrališta. Tako se omogućava djeci, mladima i odraslima da uživaju u čarima kvalitetnih hrvatskih i europskih filmova na velikom platnu u svojem susjedstvu. Mnogima je to prvi doticaj s kinom i s europskim filmskim stvaralaštvom.

Osim Kina na putu, Samoborci će u sklopu Ljetnog kina uživati u gledanju filmova na otvorenom, svakoga četvrtka navečer na velikoj livadi iza zgrade Hrvatskog doma. 

Za djecu je organiziran i Samoborski ljetni filmko, program filmskih projekcija najgledanijih animiranih filmova za djecu u POP UP kinu na Autobusnom kolodvoru. 

I Centar za mlade Bunker otvara svoja vrata filmoljupcima, u Bunkerovoj Teenoteci prikazivat će se europski nagrađivani filmovi za mlade, uz besplatne kokice. 

Svi navedeni programi u organizaciji su Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Bunkera, a za korisnike su potpunosti besplatni. Cilj ovih aktivnosti je približiti filmsku umjetnost svim građanima, bez obzira na njihove socioekonomske mogućnosti te proširiti filmsku kulturu mimo filmova američke produkcije.

U Samoboru se u POP UP kinu održavaju i redovne projekcije aktualnih kino naslova te filmske matineje po izuzetno prihvatljivim cijenama. 

Osim kina, u Samoboru se održavaju i brojni drugi programi tijekom ljetnih praznika, a djeca od malena uče uživati u bogatoj kulturnoj ponudi svoga grada. 

06.07.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/samoborsko-kino-dostupno-je-svima/113096/