Metro-portal.hr

objavljeno 21.06.2012. 18:57:00
ZA PRAVE ZNALCE

Samo za muške oči: Neočekivane ženske erogene zone

Želite li se smatrati vještim ljubavnikom, krajnje je vrijeme da naučite da na ženi postoji još nešto osim vagine i eventualno grudi

Fotografija vijesti

Osim ako kojim slučajem niste do sada živjeli na kakvoj grani u nenaseljenom dijelu džungle, dobre su šanse da ste čuli za erogene zone u žena, a vjerojatno i znate nabrojiti koju, što iz vlastitog iskustva, što iz priča vaših prijatelja i poznanika.

Ipak, dok prosječni mužjak očekuje medalju zbog toga što je u stanju „izdržati" punih pet minuta predigre prije negoli prijeđe na stvar, žene su uglavnom puno suptilnija bića kad je seks u pitanju. Želite li i vi biti predmetom njezinih oduševljenih ljubavničkih priča koje dijeli s prijateljicama, krajnje je vrijeme da naučite da na ženi postoji još nešto osim vagine i eventualno grudi. Srećom, mi smo tu da vam pomognemo.

Vrat

Dugi i tanki ženski vratovi evolucijski su privlačni muškarcima, kao prava suprotnost njihovim kratkim, širokim i nimalo elegantnim vratovima. Upravo je zbog toga ova usko povezana sa iskonskom ženstvenošću, što znači da mu uvijek morate posvetiti posebnu pozornost. Žestoke ljubavne ugrize prepustite klincima, a svojoj partnerici priuštite niz mekih, vlažnih i toplih poljubaca. Ako se osjećate posebno poduzetnima, slobodno upotrijebite i jezik.

Uši

Za razliku od vrata, uši možda nemaju toliko važnost u evolucijskom smislu, ali svakako imaju u kulturološkom, dokaz čemu je i posebna pozornost koje žene u brojnim svjetskim kulturama pridaju uljepšavanju svojih uški. Upravo zbog toga im i vi trebate posvetiti posebnu pažnju. Nježno grickanje, igranje jezikom i ljubljenje izvrstan su oblik predigre, a ako vam se „zalomi" i koja zločesta riječ dok joj šapućete u uho, tim bolje.

Usne

Psiholozi tvrde kako usne svoju snažnu seksualnu privlačnost vuku iz sličnosti sa stidnim usnama. Bez obzira vjerovali u to ili ne, posvećivanje pažnje njenim usnama najbolji je put do pažljivog i strastvenog ljubavnika. A tko ne želi biti proglašen takvim? Bilo kako bilo, usnama trebate posvetiti pažnju tijekom čitavog odnosa, a ne samo za vrijeme predigre. Ipak, počnite vrlo nježno i obzirom, a jednom kad se stvari zahuktaju, ne bojte se biti i malo grublji.

Leđa

Unatoč tomu što leđa uglavnom nisu prvo mjesto na koje pomislite kad vam netko spomene erogene zone, podcjenjivanjem njihove erotičnosti činite strašnu grešku. Ipak, budite oprezni - leđa nisu zona za nestručne ili nestrpljive ljubavnike, već traže vrlo nježan tretman. Nježni poljupci i pokreti usnama od vrata prema dolje po kralježnici napravit će trnce u cijelom njenom tijelu.

Noge

Osim što su neodoljivi mnogim muškarcima, duge vitke noge i skladna stopala erogene su zone koje nikad ne smijete ignorirati. Stopala su mjesto prepuno živčanih završetaka, zbog čega je vrlo važno da ih naučite pravilno masirati. Pritisak ne smije biti previše jak jer će ju to boljeti, ali niti previše slab, budući da će ju vaši dodiri onda škakljati. 

21.06.2012. 18:57:00
http://metro-portal.hr/samo-za-muske-oci-neocekivane-zenske-erogene-zone/72116/