Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2013. 17:17:00
E, DAA ...

Samo sedam posto Hrvata ne bi otišlo trbuhom za kruhom

Podaci nad kojima bi političari trebali razbijati glavu, jer su nas u ovakvu situaciju uvalili svi zajedno, bez iznimke

Svi bi išli u Kanadu
Svi bi išli u Kanadu (Arhiva)

Hrvati toliko žele zbrisati odavde da ih samo sedam posto nema tu želju, pokazalo je istraživanje koje je proveo Gfk Centar za istraživanje tržišta. 

Kanada je i dalje najpopularnija željena destinacija među mladima, no sveukupno je najzanimljivija Njemačka, u koju bi najradije otišlo 13 posto ispitanika. Njemačku kao obećanu zemlju vidi 22 posto Slavonaca, no samo 8 posto Zagrepčana.

Švicarska je druga na listi želja s 11 posto glasova, a slijedi Austrija s osam. Po sedam posto ravnopravno dijele SAD i Kanada, no taj je postotak puno veći kod mladih.

Daleku Australiju izabralo je pet posto ispitanika, a sveukupno su ispitanici odabrali 54 različite zemlje u kojima bi radije živjeli nego u Hrvatskoj. 

Tradicionalistima je najzanimljivija Njemačka, gdje bi otišlo 24 posto tradicionalno nastrojenih hrvatskih vjernika. Avanturisti biraju prvo SAD s 15 posto, a njima je na prvom mjestu izazov i i individualnost.

Ljudi okrenuti poslu i sportu živjeli bi najradije u Švicarskoj, kaže njih 17 posto, dok ljubitelji prirode najviše biraju Austriju, njih 14 posto.

Ambiciozni i željni znanja najradije biraju Australiju, 11 posto njih.

Sve u svemu ... političari, čitajte i znajte, ovo ste vi napravili.

06.03.2013. 17:17:00
http://metro-portal.hr/samo-sedam-posto-hrvata-ne-bi-otislo-trbuhom-za-kruhom/76864/