Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2009. 20:32:47
ljubaznost ne pali

Samo James Bond može imati puno žena

Bad boy muškarci uspješniji su kad se radi o seksu za jednu ili više noći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)

Novo istraživanje dokazalo je kako djevojke jednostavno ne mogu odoljeti zločestim dečkima.

Dr. Peter Jonason, američki psiholog, na godišnjem je savjetovanju pod naslovom Ponašanje čovjeka i evolucijsko društvo (Human Behaviour and Evolution Society) u Kyotu u Japanu razotkrio samog agenta 007.

Jonasonovo istraživanje pokazuje da muškarci koji su narcisoidni, psihopate s osobinama Machiavellija, imaju znatno burniji spolni život od ljubaznih momaka. Jonason je paralelu svog zločestog momka potegnuo ni više ni manje nego s Jamesom Bondom.

Znanstvenici utvrđuju kako tamna strana zločestog muškarca ili naprosto Jamesa Bonda razotkriva zašto ti muškarci imaju toliko žena i također djece.

Da vrsta "bad boy" muškaraca još nije izumrla, krive su žene koje ih tako rado primaju u zagrljaj - i u krevet, iako su većinom svjesne razornih posljedica takvog ponašanja.

Momci s inače lošim karakteristikama upravo zbog tih karakteristika dobivaju ženu za ženom. No, još nije poznato zašto ustvari žene padaju na Bondove; samo se zna da im je takva vrsta muškarca privlačnija.

Ti muškarci su sami sebi najvažniji, manipulativni, impulzivni, šarmantni, energični, pametni, ustrajni, istraživači, prevaranti i zavodljivci.

Dr. Jonason sa Sveučilišta New Mexico State do ovih je zaključaka došao na temelju istraživanja 200 studenata, kod kojih je istraživao tamne osobine. James Bondovi s ovim inače nepoželjnim osobinama pokazali su se kao puno uspješniji u osvajanju žena - broj žena s kojima su spavali znatno je veći od broja seksualnih partnerica kod »normalnih« momaka.

Također imaju više djece, koju ne odgajaju i ne brinu o njima. Što se i moglo očekivati.

Jonasonovu teoriju u Kyotu svojim je rezultatima potkrijepio i američki znanstvenik Dr. David Schmitt iz Bradley University u Illinoisu. Njegovo je istraživanje obuhvatilo čak 35,000 ljudi iz 57 država. Schmitt je našao poveznicu između zločestih muškaraca i reproduktivnih uspjeha muškarca.

David Schmitt utvrđuje: "Među kulturama je univerzalno da su dečki s lošim osobinama uspješniji u kratkotrajnim vezama i u stjecanju spolnih partnerica."

Eto, koliko god to bilo tragično, zločesti bolje prolaze nego dobri.

Ali žene će se složiti da, kad su u pitanju brak, obiteljski život, sigurnost i ljubav, odnosno stvari koje nešto znače,  "bad boysi" nemaju šanse.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

26.10.2009. 20:32:47
http://metro-portal.hr/samo-james-bond-moze-imati-puno-zena/25065/