Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2008. 21:01:44

Samo Bode Miller brži od Ivice

Nakon osmog mjesta u spustu, Kostelić sjajan vikend u Chamonixu zaokružio drugim mjestom u superkombinaciji

Ivica Kostelić iz tjedna u tjedan ostvaruje odlične plasmane na europskim skijalištima
Ivica Kostelić iz tjedna u tjedan ostvaruje odlične plasmane na europskim skijalištima (AFP)

Ivica Kostelić nastavlja seriju uspjeha po europskim skijalištima: u superkombinaciji za Svjetski kup, voženoj u Chamonixu, zauzeo je drugo mjesto, odmah iza probuđenog Amerikanca Bodea Millera!

Spustaški nastup, u kojem je Ivica, kao i dan ranije kad je to bio klasični spust, ostvario 8. vrijeme, najavio je velike stvari za našeg reprezentativca u nedjelju. Za najbržim, Bodeom Millerom, zaostao je 1,48 sekundi, a osim Amerikanca nitko od natjecatelja ispred Ivice nije poznat po slalomskoj vještini. Eventualno je opasan bio Austrijanac Schönfelder, čiji je spust bio za pola sekunde slabiji od Kostelićevog.  

Kada je na Kostelića došao red, odradio je slalom rutinski, svjestan da (ovoga puta) riskiranje puno više može odnijeti nego što bi eventualna agresivnost mogla donijeti. Ipak, bilo je dovoljno za uvjerljivo vodstvo u tom trenutku. I trenutak je potrajao, sve dok se stazom nije spustio najbrži spustaš protekle nedjelje u Chamonixu - Miller. Na opće iznenađenje, mudro je odradio slalom, precizno, a opet dovoljno brzo i u cilju je prestigao našeg reprezentativca. Sekundu prednosti zarađenu na spustu je prosuo, ali više od toga ne. Miller prvi, Kostelić drugi (s 3. slalomskim vremenom), 45 stotinki iza

Odličan i Natko Zrnčić DimNatko Zrnčić Dim, ovoga puta pomalo u sjeni sedam godina starijeg Ivice, završio je na 16. mjestu, zaostavši nakon spusta i slaloma ukupno 2,92 sekunde za Millerom. Odlično za dečka od 21 godinu.

- Odvezao sam vrlo dobar slalom. Znao sam da, ako me Schönfelder ne prestigne, imam šansu za postolje. Iskreno, mislio sam da bi Miller mogao pogriješiti, ali mudar je on i upravo je tako skijao svoj slalom. Oduševljen sam činjenicom da sam se borio za pobjedu danas, a kada se sjetim subotnjeg osmog mjesta u spustu, pomislim na trenutak da sanjam... - rekao je nakon svoje vrhunske izvedbe Ivica. 

Piše: jl
27.01.2008. 21:01:44
http://metro-portal.hr/samo-bode-miller-brzi-od-ivice/1643/