Metro-portal.hr

objavljeno 05.02.2019. 20:01:00
EH, DA... :)

Same žene često su - lijepe i pametne

Koliko imate šarmantnih, pametnih i zgodnih frendica ili poznanica koje su i dalje same

Sama, ali ne i usamljena
Sama, ali ne i usamljena (Arhiva)

Ljepota i pamet smatraju se blagoslovom, no često ispadnu - prokletstvo, barem u očima drugih oko vas... naime, koliko imate šarmantnih, pametnih i zgodnih frendica ili poznanica koje su i dalje same?

Amerikanci su pratili statistiku i otkrili su da je 50 posto njihovih stanovnika samo, što je oko 124 milijuna ljudi, a sve je više samica nego udanih žena.

Ovakav trend može se vidjeti i u Europskoj uniji, više od trećine kućanstava su samci, a sličan trend događa se i u našoj zemlji. Pa evo par razloga zašto žene često odabiru samački život:

Emocionalna stabilnost - kada ljudi pričaju viceve o jakim ženama s mačkama, to zapravo nije šala. Žene su postale jače, emocionalno stabilnije i obrazovanije. Suvremeni svijet im daje otprilike iste mogućnosti kao i muškarcima. To utječe na njihovu psihologiju. Ne boje se ostati same. Bolje je čekati ravnopravnu osobu, nego dijeliti krevet s čovjekom kojeg ne voli ili ne poštuje.

Istraživanje - danas se žene ne boje pokazati različite preferencije u odnosima. Mogu živjeti kako žele jer im nitko neće suditi o odaberu partnera istog spola. Očito, to dovodi do toga da se ljudi sve manje vjenčaju i jednostavno žive zajedno.

Neovisnost - žene se bore za svoja prava i mijenjaju svijet. Sve više žena dobiva poslove koji su jednaki ili bolji od muškaraca i postaju neovisne. Ne trebaju više pitati muškarce za fizičku pomoć jer jednostavnu mogu pozvati službu i platiti. Ponekad je to čak i brže nego čekati da vaš muž riješi problem.

Sloboda - umjesto kuhanja za djecu i supruga nakon rada u uredu, žene se odlučuju da vrijeme potroše samo na sebe. Puno je atraktivnije ići na masažu, kozmetički salon, šoping ili na edukaciju nego se brinuti za djecu i čistiti za muškarcem.

Standardi - kada zaradite vlastiti novac, imate diplomu ili dvije, vodite računa o svom izgledu i razvijate se na drugim poljima, očekujete muškarca koji vas neće odvesti stupanj niže. Ne možete prihvatiti čovjeka koji ne poštuje vaše napore. Lakše je ostati samica i nastaviti se samo brinuti o sebi.

Strah - kada muškarci vide lijepu, neovisnu i pametnu ženu, oni nisu toliko entuzijastični u poduzimanju prvog koraka, jer misle da ova nevjerojatna žena ne može biti sama. Plus nitko ne želi biti odbijen. Bez obzira na neovisnost većina žena neće poduzeti prvi korak jer već u vlastitom životu rade dovoljno.

05.02.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/same-zene-cesto-su-lijepe-i-pametne/116763/