Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2008. 22:35:12

Samantha napušta Seks i grad

Kim Cattrall je nezadovoljna činjenicom što joj u ugovoru i dalje piše da je ‘sporedna glumica’

Ako producenti odluče snimati nastavak ‘Seksa i grada’, upitno je koja će glumačka postava nastupiti
Ako producenti odluče snimati nastavak ‘Seksa i grada’, upitno je koja će glumačka postava nastupiti (Getty Images)

Veliki komercijalni uspjeh filma ‘Seks i grad’ producentima je bio i više nego dovoljan razlog za ozbiljno razmišljanje o nastavku, ali jedna im je sitnica pomutila planove - Kim Cattrall, koja u priči utjelovljuje seksualno nezasitnu Samanthu, ne želi sudjelovati u projektu.

Informacija je to koju su prenijeli američki mediji nakon što je objavljeno da Kim, unatoč uspjehu lika koji je utjelovila, od producenata nikako ne može dobiti ugovor za ‘starring’, odnosno, glavnu ulogu u filmu. Draža im je Sarah Jessica Parker, a ostale će tri perjanice ostati sporedni likovi (unatoč sličnoj minutaži u filmu, riječ je o iznimno bitnoj stavci u ugovoru), pa makar i po cijenu odustajanja, prenosi Index.hr.

Film ‘Seks i grad’  prvog je dana emitiranja u američkim kinima zaradio gotovo 27 milijuna dolara i tako postao romantična komedija s najboljim komercijalnim startom u povijesti holivudske filmske industrije.

Do danas je samo u Europi zaradio oko 171 milijun dolara, pa je njegov nastavak itekako izvjestan, uz neke promjene do kojih će, prema pisanju nekih američkih medija, doći u glumačkoj postavi.

Osim činjenice da je producenti ne žele tretirati kao glavnu glumicu (pa dobiva dva milijuna dolara manje od Sare Jessice Parker), Kim Cattrall nezadovoljna je tretmanom u medijima, pa i u kritikama koje su objavljene u proteklim mjesecima.

- Nije istina da Kim ima problem s egom. Radi se o nečemu što joj producenti osporavaju, a to je uspjeh njezinog lika, koji je nadmašio i okosnicu priče, Carrie Bradshaw. Oni ne žele odustati od prvotne ideje, koju su smislili još prije deset godina. Ne uočavaju činjenicu da je Samantha pregazila Carrie - rekla je prijateljica revoltirane glumice medijima.   (METRO)

Rekorder američkih kinaFilm ‘Seks i grad’  prvog je dana emitiranja u američkim kinima zaradio gotovo 27 milijuna dolara i tako postao romantična komedija s najboljim komercijalnim startom u povijesti holivudske filmske industrije. Do danas je samo u Europi zaradio oko 171 milijun dolara.

02.07.2008. 22:35:12
http://metro-portal.hr/samantha-napusta-seks-i-grad/9399/