Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2010. 13:37:22
ZAGREBAČKI VELESAJAM

Sajam Sport & Nautika od 24. do 28. veljače

Sajam će tijekom pet dana okupiti najuglednije proizvođače i zastupnike svjetskih marki sportske i nautičke opreme i proizvoda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 24. do 28. veljače održat će se 19. međunarodni sajam Sport&nautika na kojem će se na izložbenoj površini od 15 tisuća četvornih metara predstaviti više od 400 izlagača iz 32 zemlje, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na ZV-u.

Pad broja izlagača u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 576, na ZV-u pojašnjavaju i kao posljedicu gospodarske krize, a napominju i kako Hrvatska ima pet nautičkih sajmova godišnje što je prevelik broj.

Sajam Sport&nautika tijekom pet dana trajanja okupit će najuglednije proizvođače i zastupnike svjetskih marki sportske i nautičke opreme i proizvoda.

U sklopu sajma održat će se i niz prezentacija, stručnih skupova i predavanja. Također će biti održana i sjednica Udruženja male brodogradnje na kojoj će biti riječi o kreditiranju male brodogradnje, odnosno programima financiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koji su namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima.

Tijekom sajma bit će dodijeljene nagrade i priznanja izlagačima za visoku razinu ukupnog nastupa, a sajam Sport&nautika će, kako je najavljeno otvoriti ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Na pitanje novinara kakva je budućnost sajmovanja, ali i kakva je sudbina ZV-a, direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović je kazala kako je 2010. za Zagrebački velesajam počela vrlo složeno, tj. s dva negativna momenta - otkazivanja Zagreb Auto Show-a te požara koji je izbio u paviljonu 12.

Požar je, istaknula je, izazvao veliku štetu, no intenzivno se radi na tome kako bi se našao alternativan prostor. Još uvijek nije poznato koliki je opseg štete, uviđaj će trajati još nekih 14 dana, nakon čega će Zagrebački Holding odlučiti ide li se u sanaciju ili rekonstrukciju paviljona, kazala je.

Što se Auto Show-a tiče rekla je kako je ZV odlučio pokušati pripremiti novi događaj - Auto Moto Market, sajam prodajnog karaktera u terminu Zagreb Auto Showa. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 13:37:22
http://metro-portal.hr/sajam-sport-and-nautika-od-24-do-28-veljace/33747/