Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2012. 22:05:00
KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

Šafik: Muslimanska braća vode zemlju u srednji vijek

Ahmed Šefik je na konferenciji za novinare pozvao Egipćane da izaberu predsjednika s kojim će Egipat biti zemlja svih stanovnika, a ne samo jedne stranke, aludirajući na bratstvo

Fotografija vijesti

Muslimanska će braća odvesti Egipat u srednji vijek, rekao je predsjednički kandidat Ahmed Šafik u oštrom napadu na svog protukandidata, koji dolazi upravo iz te skupine, prenosi Hina.

Kandidat je na konferenciji za novinare pozvao Egipćane da izaberu predsjednika s kojim će Egipat biti zemlja svih stanovnika, a ne samo jedne stranke, aludirajući na islamističko bratstvo.

Bivši šef vojnog stožera zrakoplovstva je jamčio da će se, ako bude izabran, poštivati ljudska prava.

"Nitko neće biti progonjen zbog svog mišljenja. Službe sigurnosti će biti obvezne poštivati zakon i norme ljudskih prava", rekao je Šafik.

Dodao je da on predstavlja nereligioznu državu, a Muslimanska braća sektašku državu, te istaknuo da se zalaže za "pravednu, nereligioznu i modernu državu, dok će Muslimanska braća odvesti Egipat prema Srednjem vijeku".

Ahmeda Šafika njegovi protivnici optužuju da je blizak s vojskom koja vodi zemlju nakon svrgavanja Mubaraka u veljači 2011.

U drugom krugu 16. i 17. lipnja sučelit će se s kandidatom Muslimanske braće Muhamedom Mursijem.

03.06.2012. 22:05:00
http://metro-portal.hr/safik-muslimanska-braca-vode-zemlju-u-srednji-vijek/71621/