Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2008. 01:56:55

Sada su i Nijemci u panici od Zagreba

Co Zagreb oduševio pobjedom nad Portlandom

Sjajna predstava zagrebaša protiv Španjolaca vratila je mnoge gledatelje u slavnu prošlost
Sjajna predstava zagrebaša protiv Španjolaca vratila je mnoge gledatelje u slavnu prošlost (Goran Mehkek/CROPIX)

Puna dvorana, Zagreb igra kao u transu, a jaki suparnik je na koljenima... Takve scene su u devedesetima bile učestale, ali zadnjih nekoliko godina su zaobilazile Ledenu dvoranu. Međutim, u Zagrebu se nešto opet događa. Utakmica protiv moćnog Portland San Antonija vratila je mnoge Zagrepčane u slavnu prošlost...

Šest golova viška protiv Balića i njegovog uglednog društva fantastičan je rezultat za Croatia osiguranje. I svakako iznenađenje. Nije da se pobjeda nije priželjkivala, ali način na koji je Zagreb došao do bodova nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Bila je to rukometna simfonija, predstava kakva davno nije viđena u Zagrebu.

Sve oči su bile uprte u Ivana Balića, ali začudo, njega su zasjenili Bičanić, Duvnjak, Lazarov. Najbolji svjetski igrač ‘zapeo’ je negdje u obrani Zagreba između Vorija i Šprema.

- Zagreb je odigrao vrlo dobro - rekao je Balić i brzo se ispravio. - Ma što vrlo dobro, odigrali su odlično!
Početak sezone nije ulijevao pouzdanje u Červarovu momčad. Iz tabora Zagreba stizale su molbe ‘za strpljenje’, ali nije bilo previše vjere u ovu momčad.

“Protiv Portlanda smo promovirali budućnost hrvatskog rukometa. Mladići su izvrsno odigrali.”
Lino Červar
trener RK Zagreb CO
- S obzirom da je ljetos došlo šest-sedam novih igrača, trebalo je vremena da se momčad uigra. Mnogo se treniralo, Lino se uključio nakon EP-a, a rad u reprezentaciji se isplatio. Vidi se da su svi napredovali. Možda ne toliko igrački, koliko mentalno. ‘Glava je najbitnija, kvaliteta ionako nije bila sporna’, rekao je Lazarov.

Nakon predstave protiv Španjolaca, apetiti su sigurno porasli. Može li se proći pored Flensburga i HSV-a? Sve je moguće. Nijemcima sada nije svejedno, a Zagreb je prepun kvalitete i samopouzdanja... 

Piše: METRO
12.02.2008. 01:56:55
http://metro-portal.hr/sada-su-i-nijemci-u-panici-od-zagreba/2810/